Vaulalidagen med misjonsløp

Kenneth Kolltveit misjonsløper.

Tekst/bilde: Espen Klingsheim

Den tradisjonsrike Vaulalidagen 18. august startet kl 11.00. Gudstjenesten er «sesongstart» for kirkene i Ryfylke. Under deler av gudstjenesten arrangerte Actasstyret egen samling for de yngste i lokalene som Vaulali trialklubb holdt til i tidligere. Andres Jøssang informerte om Senegal. Etterpå spiste rundt 140 gjester middag og kaker. Og Jarle Stokka fortalte om India.

Senegal og India er land som Normisjon har prosjekter i, og som det skulle samles inn penger til denne dagen. Måten det skulle samles inn på var med et misjonsløp, der deltakere selv skaffet sponsorer. Folk kunne velge å sponse med et beløp pr runde. Om deltakeren er lovet 10,- pr runde og løper 10 runder, så vil det bli 100,- kr til prosjektene. Det var også mulig for giver å sponse med et engangsbeløp. Dette var Vaulalidagens første misjonsløp. Nærmere 20 deltakere var med og sprang for å øke misjonsengasjementet blant barn og unge i regionen, og for å støtte arbeidet i India og Senegal.

Actastyret og actalederen på vei opp gjennom skogen.

Regnværet gjennom dagen la ingen demper på entusiasmen, verken blant løperne eller heia-gjengen. Det var lagt opp til to alternative runder, noe som gjorde at alle kunne være med. Misjonsløpet håper vi kan bli en årlig tradisjon på Vaulalidagen. Dette er en fin måte å engasjere alle generasjoner for misjon, og det er også en fin måte å fortelle om arbeidet i Normisjon. Det viktigste i år var at vi kom i gang med misjonsløpet og satte fokus på arbeidet i India og Senegal. I tillegg fikk et vi flott resultat på over 40 000,-. Dette kommer i tillegg til kollekten som ble tatt opp på gudstjenesten tidligere på dagen.

Tusen takk for alle som bidro! Vi har et mål om å doble både antall deltakere og beløp til neste år. Herved er invitasjonen gitt.