Vennskap, familietid og åndelig påfyll

– Sommer i Sør er vanedannende og jeg er hekta, sier Silje Flesjå.

Tekst: Hjørdis Halleland Mikalsen
Foto: Hjørdis Halleland Mikalsen og privat

Ferien er over og hverdagen er i full sving hos familien Flesjå på Finnøy. Eldstejenta Elin har dratt tilbake til Sørlandet hvor hun går på Drottningborg videregående skole i Grimstad, Tore og Geir bor fortsatt hjemme. Silje er på plass i jobben som prosjektleder i Ryfylke Livsgnist og pedagogisk rådgiver i Finnøy kommune, ektemannen Leif Jakob som finansrådgiver i SR-Bank.

-Det er fint å komme i gang igjen etter ferien, i alle fall når vi har vært på Sommer i Sør og ladet batteriene, sier Silje. 10 år på rad har familien tilbrakt en uke i Grimstad på Sommer i Sør.

Basar hører med. Her er det Berit (tv) og Bjørg som håper på vinnerlykke.

30 til pizza

-For meg handler Sommer i Sør om vennskap og åndelig påfyll. Her samler jeg krefter til hverdagen og inspirasjon til det kristne arbeidet jeg står i hjemme på Finnøy. Som for eksempel lovsang, de jeg lærer på Sommer i Sør tar jeg videre til lovsangsteamet på Finnøy.  Også er det alt det sosiale da, sier hun, finner frem mobiltelefonen og scroller seg frem til flere solfylte bilder fra årets stevne.

-Se her er hele gjengen samlet til pizza, 30 stykker rundt bordet. Det er fint det, sier Silje. De som kjenner den blide finnøyjenta vet at hun er en god del over gjennomsnittet glad i å ha mennesker rundt seg.

-Det gir meg energi, sier hun og stråler om kapp med solen.

30 store og små samlet til pizzamiddag i solen

Vennskap

Det var under studietiden i Kristiansand at Silje og mannen Leif Jakob ble kjent med to andre par; Geir og Bjørg Helene Gustavsen og Dag og Berit Vetland.

-Vi fant tonen umiddelbart, og vi fortsatte å holde kontakten da studietiden var over. Men vi bor på hver vår kant av landet, vi i Rogaland de på Østlandet. Dermed ble vi enige om at Sommer i Sør er et fint møtested. Og sånn ble det. Vi har møttes her 10 somre på rad nå, og jeg håper det blir mange flere, sier Silje og roser det varierte tilbudet til barna.

Tre gode venninner på SIS; Berit, Silje og Bjørg

-Her er det alt fra fotball til lovsang – og ikke minst SIS-lekene. Det er et høydepunkt, både for liten og stor, sier hun.

De tre familiene har tre barn hver, omtrent på samme alder, de har også funnet tonene med hverandre.

Ungdommene i familien samlet til frokost i forteltet

-Vi har i tillegg med oss to nieser hver sommer. Barna stortrives her. Etterhvert har flere av våre venner blitt med, så nå er vi en stor og flott gjeng som reiser til Sommer i Sør sammen. Vi leier oss campingvogn med stort fortelt, jeg må være ærlig å innrømme at jeg ikke er noe utpreget campingmenneske, men med det miljøet som er på campingplassen i Grimstad går det helt fint, sier Silje som ikke nøler med å oppfordre flere til å bli med på sommerstevne.

– Sommer i Sør anbefales på det varmeste. Der et godt sted å være enten du er barn, ungdom, voksen eller pensjonist.

Silje Flesjå fra Finnøy anbefaler SIS på det varmeste.

FAKTA SIS

  • En uke i juli på Bibelskolen i Grimstad
  • Amigosfestivalen er for alle barn mellom 4 og 12 år.
  •  Tenåringsfestivalen er for ungdom mellom 13 og 18 år. 
  • Voksenfestivalen er for alle over 18 år.