Escape Room

Herlig gjeng leirledere på TFI på Vaulali.

Tekst: Torunn Fjelde Hansen

Du har kanskje vært med på det, eller kanskje bare hørt ordene? Det kan minne om sporlek, men har mye større grad av leting, og ikke minst grubling.

Vi var på TFI, altså takk-for-innsatsen helg. Vi ønsket å takke siste års ledere for innsatsen og inviterte til Vaulali. Lørdag ettermiddag ble vi delt i grupper og fikk en oppgave vi sammen skulle løse. Gjennom de ulike oppgavene skulle vi komme frem til et telefonnummer.

Noen av oss satt som spørsmålstegn de første minuttene. Hæ? Hvordan? Tror det var mange som tenkte: «Fatte ingenting!» Men vi begynte. Ulike forslag ble lagt frem. Vi prøvde, feilte, prøvde igjen, feilte igjen, fant et lite tegn og prøvde igjen. Vi nådde noen delmål, og feiret hvert enkelt av dem.   

Det var 34 år mellom eldste og yngste deltaker i gruppen. Ulike interesser, ulike evner og anlegg. Noen la merke til noe, andre til noe annet. Noen tenkte logisk, andre tenkte «ut-av-boksen», altså litt annerledes. Vi var flere som gjorde feil, men møtte stor raushet fra de andre. Her var det rom for å feile.  

Noen ganger går en time veldig raskt. Med litt hjelp klarte vi å finne løsningen. Å oppleve seier, det liker vi! Men det som er enda bedre: Opplevelsen av slike fellesskap!