Storsalen blir ny!

Alle vinduer skal byttes

Tekst/bilder: Kørner Høie

På Stemnestaden i Tysvær er tømmermennene i gang med renovering av storsalen. 13. januar startet de opp med å etterisolere veggene i det 31 år gamle hovedbygget. Elektrikeren er på hogget med sine mange kabler før salen skal plates og males. Nytt golv er allerede lagt. Nye vinduer er bestilt, og byggeleder har en stram fremdriftsplan. Salen, som er på 227 kvadratmeter skal også få nytt innvendig tak og ny belysning. Foldeveggen er demontert av dugnadsfolk som allerede har montert den opp i det gamle hovedbygget.

Leirplassen blir mye brukt både til leirer, stevner, selskaper og kurs. Daglig leder Bodil Høie lover at når den åpner i slutten av februar, så er også lyden blitt bedre. Nytt høyttaleranlegg samt demping i tak og noen vegger vil gi folk en ny opplevelse når de kommer. Hele huset skal også få ventilasjon og vannbåret varme.

Dette blir et stort økonomisk løft, men det vil også gi årlige besparelser. Prisen er kalkulert til 3 mill. Det er satt i gang pengeinnsamling, og responsen har vært god. Leirplassen eies av region Rogaland og det er 74 år siden den ble innviet. Før tømmermennene slapp til, var en flokk med unge leirledere på dugnad og rensket tak og vegger for saker og ting. Det er også planlagt en dugnadshelg 21.-23. februar for hele familien. Da gjøres mest mulig klart til dørene igjen åpnes for Stemnestadens gjester.

Leirledere var med og dekket til det nye golvet
Veggene isoleres med 15 cm
Den brukte foldeveggen blir tilpasset gamle hovedbygg