Alpha Norge 25 år

Styret i jubileumsåret inviterer med glede til ledersamlinger flere steder i landet denne høsten

Tekst: Inge Morten Paulsen Bilde: Carina G. Harsem

Alpha ble introdusert til norske menigheter på en bibelhelg i Stavanger Indremisjon høsten 1994, og året etter ble Alpha Norge startet, som det første nasjonale Alpha-kontor utenfor Holy Trinity Brompton – menigheten i London som er Alphas «mor».

Siden 1995 har over 1000 norske menigheter invitert alminnelige mennesker til å stille de store spørsmålene på Alpha, og mer enn 180 000 har deltatt på Alpha. Da vi gikk inn i jubileumsåret, hadde 270 menigheter nettopp avsluttet sine kurs.

Alpha Norge sin oppgave er å utruste og tjene menighetene i sitt fremste oppdrag, som er å hjelpe folk med å oppdage og utvikle en relasjon til Jesus. Vi sørger for materiell og hjelper til med trening og opplæring.

Alpha er for alle kirkesamfunn, for vi tror det står høyt oppe på Guds agenda å arbeide for enhet. Undervisningen foregår nå mer på film enn tidligere. Nylig kom «Alpha Filmserie», der temaene presenteres som en dokumentarfilm.

Vi skulle feire jubileet med stor fest og nasjonal konferanse. Korona satte en stopper for det, så vi inviterer i stedet til mindre samlinger flere steder i landet. Der vil vi også vise helt nye filmer for samlivskursene, og presentere Alpha Online som et verktøy for vår tid.