Julehilsen

Tekst: Thomas Thesen

Husker du det året det var så bratt, synger Øystein Sunde. De fleste av oss ser kanskje tilbake på 2020 som et år i motbakke. Det ble absolutt ikke slik vi hadde tenkt oss. Og vi er ikke helt ferdig med bakken enda. Vi aner at det finnes en bakketopp og at vi nærmer oss, men vi har noen høydemeter igjen.

Likevel ser jeg tilbake på 2020 med takknemlighet. Det har nemlig vært personer og situasjoner som har gitt meg glede og håp. Personer som jeg er takknemlig for å gå sammen med og som betyr noe inn i mitt liv og i andres liv. Det trenger ikke alltid være de store tingene som har skjedd, men små glimt og øyeblikk som skaper noe godt og viser meg hvem Jesus er og hva Han gjør i vår hverdag.

Jeg har et stort hjerte for neste generasjon og en lengsel om at de skal få møte og erfare hvem Jesus er. Derfor blir jeg beveget når jeg ser ungdommer som tar steg i tro og vokser som disipler. I august hadde vi lederdager på Horve og det var en fornøyelse å se Solveig Nese lede en samling for ungdommer med fokus på misjon og hvorfor det er så viktig. Solveig har vært med som leirleder i mange år og har også vært ettåring i Senegal. Hun er et forbilde for mange andre ledere.

Eller gjengen på over 70 ungdommer som var med på lederkurs i mars. Ungdommer som ønsker å være ledere på leir eller i lokale fellesskap. En fantastisk gjeng som jeg gleder meg til å følge videre.

Jeg kjenner også på stor takknemlighet over samtaler med enkeltpersoner hvor vi kan gå sammen, lytte og hjelpe hverandre i hverdagen. Vi trenger noen å vandre sammen med gjennom livet.

Jeg vet ikke hvordan året ditt har vært, men det er stor sannsynlighet for at det finnes noen glimt, små eller store, som du kan være takknemlig for. Hent de fram og ta de med deg inn i juletiden. Tiden hvor vi igjen kan minne hverandre på at Jesus kom til oss, som oss, for å være sammen med oss. Gud ble menneske og tok bolig iblant oss.

Da vil jeg bare ønske hver og én av dere en riktig god jul. Jeg gleder meg til nye møtepunkt i 2021 og håper du blir med oss videre.

«Og Ordet ble menneske
og tok bolig iblant oss,
og vi så hans herlighet,
en herlighet som den enbårne Sønn
har fra sin Far,
full av nåde og sannhet.»
(Johannes 1:14)