Alpha i en tid som denne

Tekst: Inge Morten Paulsen

Når dette skrives, da vi ikke kan ha mer enn fem gjester i hjemmene, og er begrenset til 10 deltakere i kirker og bedehus – da satser Alpha friskt på alternativer.

Alpha Online er den digitale varianten, og er tilrettelagt for at både ledere og deltakere sitter hjemme foran sin egen pc, nettbrett eller telefon. Teknikken blir grundig forklart og er enkel å bruke.

Som mange kjenner til, består en Alpha-kveld av tre deler; måltid, undervisning og gruppesamtale. På Alpha Online tar vi med oss kaffekoppen til skjermen. Så ser vi Alpha filmserie sammen, en veldig fin dokumentar som de fleste menigheter allerede bruker som undervisning på Alpha. Til slutt deles vi inn i grupper for å snakke om filmen.

For et år siden sa Alpha-pioneren Nicky Gumbel at Alpha aldri ville fungere digitalt, for det handler om å møte hverandre, spise sammen osv. I et intervju nylig sier Gumbel at han har tatt feil! Alpha Online er mye bedre, sier han, for nå kan mennesker som av ulike grunner aldri ville kommet til en menighet, få et innblikk i hva det er å tro mens de sitter i sin trygge stue.

Også i Norge er erfaringene fra det siste året veldig positive, og mange anbefaler det varmt, enten det gjelder ungdom eller voksne.

Alpha Online er verktøyet som hjelper oss å gi evangeliet videre, i en tid som denne.