Påskeferie?

Bilde: Bruno van der Kraan (Unsplash)

Skal du ha påskeferie?

Stadig flere og flere tar fri eller ferie hele påskeuken. Det er godt å ha en hel uke ferie. Noen reiser på hytta, noen begynner arbeidet i hagen, mens andre finner fram en god bok.

Jeg vet ikke hva du skal gjøre i neste uke. Jeg registrerer at vi er blitt mer opptatt av ferien enn av ukens budskap. Det er ikke en ferieuke. Det er en høytidsuke. Jesus hadde definitivt ikke ferie. Det var en smertefull uke, sannsynligvis både fysisk og mentalt. Vi kan lese at han svettet blod (Luk.22:44). Det var en uke som tok Jesus ned i det aller mørkeste.

Det siste året har vært krevende for mange og vi kan lese at spesielt de unge sliter. De fleste av oss har opplevd å være i mørke. Det er ikke en god plass å være. Det var Jesus sin erfaring også. Han ba om å få slippe hvis det var mulig (Luk.22:42). Det er sjelden vi bare blir dratt bort fra mørket. Som regel må vi gå gjennom det. Da er det viktig at vi går lysets vei. Den veien som Jesus går sammen med oss på.

For det kom én dag da mørket forsvant. Da lyset viste seg sterke enn mørket. Dagen da Jesus steg opp fra mørket. Det er en vei han inviterer oss til å gå. Fra mørket til lys. Fra død til liv. Ikke fordi vi kan overvinne det onde, men fordi Jesus har gått foran oss. Jesus har gått den veien for hver enkelt av oss, og Han går den veien sammen med hver enkelt av oss. Den veien tar oss helt hjem til vår himmelske Far – inn i evigheten.

Det er gode nyheter. Det gir oss håp i en tid hvor mange kjenner behovet for noe som står fast i livet. Jesus er Han som står fast. Han er det som kommer til deg og vil gi deg lys i din hverdag.

Det er ikke påskeferie. Det er påskenyheter og det er verdens beste nyhet.

Lukas 24:1-6a
«Ved daggry den første dagen i uken kom kvinnene til graven og hadde med seg de velluktende oljene som de hadde laget i stand. Da så de at steinen var rullet fra graven. Og de gikk inn, men fant ikke Herren Jesu kropp. De visste ikke hva de skulle tro, men med ett sto det to menn hos dem i skinnende klær. Kvinnene ble forferdet og bøyde seg med ansiktet mot jorden. Men de to sa til dem: «Hvorfor leter dere etter den levende blant de døde? Han er ikke her, han er stått opp.»

Ha en velsignet god påske, enten du er på hytta, i hagen eller i godstolen.

Thomas Thesen