Alltid velkommen!

Badeliv på Stemnestaden (Foto: Lina Fisk Eide)

Tekst: Torunn Fjelde Hansen og Kenneth Kolltveit

Solen skinner, og bølgene slår forsiktig inn over stranden på Stemnestaden i Grinde, slik det har vært fra tidenes morgen. Det er forunderlig å tenke på at Gud har skapt det slik med den hensikten. Mens solstrålene tørker siste rest av morgenduggen på plenen, heises flagget til topps. Vinden blåser og flagget som vaier, minner om livet, som for mange av oss blåser forbi. Periodevis langt raskere enn vi egentlig skulle ønske. Heldigvis finnes det oaser av liv, hvile og påfyll – slik som Stemnestaden og de andre leirstedene våre.

Det finnes plasser hvor en kan komme avsides med Gud og hverandre, og hvor det er rom for de store spørsmålene i livet. På samme måte som bølgene i Grindefjorden slår mot holme og strand og skaper en forandring, har barn, unge og eldre fått erfare en Guds kraft som har endret livet helt. For noen har det blitt et tydelig før og etter – de vet både dato og stedet det skjedde. For andre har det vært mer som om bølge etter bølge har skylt inn over dem, og forandringen har skjedd over tid. Leir etter leir, samling etter samling. Over tid har de fått se både seg selv, andre og Gud med nye øyne. Slik beskriver noen unge hvordan de opplever det:

«Stemnestaden var plassen eg tidlig fant mitt kristne fellesskap. Der har eg møtt Jesus, fått mange gode vennskap og fått delt evangeliet videre.» Arne Baustad, 29 år

«Når eg tenker på Stemnestaden tenker eg på leir – mange fantastiske mennesker, godt humør, omsorg, frihet og læring om tru. Eg føler at det er ein plass der man kan komme akkurat som man er. Uansett hva man strever med, så er man alltid velkommen.» Tuva Baustad, 14 år.

«Stemnestaden er et viktig sted for meg. Det er gøy, koselig og trygt å være på leir.» Elsa Fisk Eide, 12 år.

Mens solen forsvinner i horisonten, vender vi blikket mot fremtiden. Takk Gud for de som valgte å gå foran. Vi er takknemlig for alle som har møtt Jesus gjennom det arbeidet som vi står sammen om i Normisjon. Vi ber om at nye generasjoner og folkeslag fortsatt skal få erfare Guds kjærlighet, blant annet på leirstedene våre.

Vi håper at dere fortsatt vil stå sammen med oss i bønn om at Gud fremdeles skal gi drømmer om den fremtiden Han ønsker å skape. På denne måten kan leirstedene våre forbli en plass hvor mennesker får oppleve livsforvandlende møter med Jesus.