Bønn på Horve

I skogskapellet på Horve kan alle som vil ha ei stille stund.

Tekst/bilde: Hans Høie

En av lederne på 10:13-festivalen forteller at de fikk en hilsen fra ei som hadde sett en åpen himmel over Horve mens hun bad. Det betydde mye for lederne på festivalen. Det skapte en forventning til Gud, og de merket tydelig at Gud arbeidet på Horve den uka. Undervisningen nådde tydeligvis fram, og det var mange både ledere og deltakere som ønsket samtaler underveis. Hjemme har de ingen de kan snakke med om livet slik som her. Forbederne opplevde også at mange unge ønsket å erfare Jesus i livet sitt. Festivalen var omsluttet av bønn.

På Horve har vi de siste årene lagt enda mer til rette for bønn. Bønnerommet er innbydende. Bønnestien startet med at Jostein Idland ble utfordret av Erik Rørtveit til å legge til rette for bønn i nye uttrykksformer. Etter det har flere hundre gått denne spesielle turen på Horve. Stadige vitnesbyrd tyder på at vandrere får nye opplevelser av både Gud og naturen. I januar åpnet vi «skogskapellet». Et vakkert lite hus i skogkanten der alle som vil kan ha en stille stund.

Gud er ikke avhengig av disse stedene, han kan vi be til over alt. Men vi trenger hjelp til å oppdage hans invitasjon. Og gjestene på Horve merker at mange ber.