Unge velger å følge Jesus

På Vest-Karmøy pågår det for tiden en stille vekkelse blant ungdom.

Tekst: Hjørdis Halleland Mikalsen

På en reise i Bali ga Gud Linn Magritt Jansen Bru et bilde. Jesus gikk først. Hun gikk hakk i hæl. Og bak henne gikk det en så lang rekke med mennesker at hun ikke klarte å se enden på den.

-Så da var det bare å gunne på, sier Linn Magritt og ler.

Og der har du Linn Magritt i et nøtteskall. Hun er et av disse uredde, glødende mennesker med en utrettelig vilje til å gå den veien Gud peker ut for henne.

Uredd og glødende

For de som ikke vet hva verbet å gunne på betyr, så er det ungdommelig tale for å kaste seg ut i noe. Som for eksempel det å kjøpe en gammel falleferdig gård. Men det skal vi komme tilbake til. Først en liten presentasjon. Linn Magritt er liksom ikke en sånn person som forsvinner i mengden. Hun er fargerik, sprudlende og en engasjert kristen med et stort og varmt hjerte for ungdom.  Hun er datter av Inger Lise og Magnus Jansen Bru, sistnevnte mangeårig forkynner og ungdomsarbeider i Normisjon. Allerede før ungdomsskolen drømte hun om å bli politi.
-På den tiden kjørte pappa motorsykkel, og jeg ville bli motorsykkelpoliti. Men etter hvert handlet det mer om å ha et spennende yrke der jeg kunne jobbe med mennesker, forteller hun. Og politi ble hun. Samtidig var det viktig for henne å gå den veien Gud ville hun skulle gå. «Gud, send meg et sted der du kan bruke meg!», ba Linn Magritt da hun gikk siste året på politiskolen.

Og Gud sendte henne til Karmøy.

Linn Magritt Jansen Bru i midten, sammen med gode venninner.

Sa opp jobben

-Jeg ble kjent med Young Life og følte meg veldig hjemme der, sier hun og forklarer at Young Life er en internasjonal organisasjon som arbeider i over 100 land.

-Tanken er at voksne skal gå tett med unge mennesker og være nært til stede i livene deres, sier Linn Magritt. På en nasjonal lederweekend for organisasjonen kom hun i prat med to damer fra Karmøy.
– Jeg fortalte hvor jeg var i livet, og at jeg ønsket å engasjere meg i Young Life. De svarte med å si at de skulle starte en bønnekampanje for å få meg til Karmøy. Joda tenkte jeg, men Gud har sikkert en annen plan. Karmøy har tross alt rykte på seg for å være Norges mest kristne øy.

Så startet prosessen med å søke jobb. Av de over 40 hun søkte på, viste Karmøy lensmannskontor seg å være det første stedet som tilbød henne jobb. Det tok hun som en bekreftelse.
– Da jeg flyttet til øya ble jeg godt tatt imot. Det opplevdes nesten som om det var Jesus selv som sto der og sa: «Velkommen hjem!» Linn Magritt begynte i jobben som politi. Men det ble mer og mer klart for henne at det frivillige engasjement i Young Life og Cafè 3:16 på Karmøy var det hun skulle vie livet sitt til. Dermed sa hun opp jobben, og begynte å jobbe heltid for Young Life. Lønnen må hun skaffe selv, via gaver og sponsorer.

-Jeg har ikke angret et sekund. Jeg er på rett sted i livet, sier hun entusiastisk.

Bibel»gruppe».

350 unge frelst

Tilbake til det tidligere nevnte bildet Gud ga henne på Bali.

-Det er helt fantastisk å få lov til å gå i Jesu fotspor. Ingenting kan måle seg med å be frelsesbønnen sammen med et ungt menneske, sier Linn Magritt. Det har hun gjort mange ganger de siste årene. Over 350 unge mennesker har kommet til tro siden Linn Magritt kom til Karmøy.

-En av disse var en ung jente jeg ble kjent med da jeg jobbet som politi på Karmøy. Vi var på skolebesøk, da hun oppsøkte meg for en prat. Siden fikk jeg henne ikke ut av tankene mine. Senere la hun ut en melding på Facebook hvor hun var veldig tydelig på at hun ikke var kristen. Likevel klarte jeg å få henne med meg på Impuls i IMI-kirken. Og allerede første kvelden åpnet hun hjertet sitt for Jesus. Senere ble også søsteren hennes en kristen, og jeg fikk æren av å døpe henne, sier Linn Magritt og legger til.

-Det handler om å møte de unge der de er. Som fotballtrener. På gata. Utenfor kiosken hvor de henger. Vi kan ikke sitte inne i bedehus og kirker å vente på at de skal komme til oss, sier hun engasjert.

Meningsfull samtale på Åkrasanden.

Villa Ville

Og i vår gikk hun altså til innkjøp av en gård på Ferkingstad på Karmøy.

-Ja, det var litt crazy. Jeg har hverken penger eller peiling, men stor tro på at dette skal gå bra.

Gården er på 55 mål, og prislappen på 2,5 millioner kroner. Noen lokale og nasjonale organisasjoner vil bli inviter med som medeiere. Drømmen er å skape et sted hvor ungdommer kan komme, hvor de kan bli sett.

– Ikke alle passer til å synge i kor eller spille fotball. Noen trenger en plass der de kan komme for å mekke og skru, dyrke poteter og hogge ved. En plass med trygge ansvarspersoner til stede som har tid til å lytte og samtale. Tanken er at det på sikt kan bo ungdomsledere i huset som et kollektiv, og at vi kan legge til rette for alternativ skoledag eller klasser med mindreårige flyktninger som kommer for språktrening. Vi har allerede et godt samarbeid med skolen, sier hun.

Men det er mye som må gjøres, både ute og inne. Drømmen er å skaffe penger nok til å rive det gamle våningshuset, og bygge opp et nytt, sier hun og forteller at gården har fått navnet «Villa Ville».

– Det er det flere grunner til. Det handler om at om man ønsker endring i livet så må man virkelig ville det. Men det handler også om at jeg ofte blir sammenlignet med Pippi Langstrømpe, smiler hun.

– Var det ikke hun som sa at «Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert»?

– Jo! Det er akkurat sånn jeg tenker også, ler Linn Magritt.

Villa Ville kan bli et viktig samlingssted for unge mennesker fremover.