Hils på Tone

Tekst/Foto: Torunn Fjelde Hansen

Navn: Tone Julseth Ydstebø
Bosted: Madla, sammen med mann og tre barn
Stilling: Teamleder Fellesskap & Misjon

Tone er utdannet sykepleier, og har jobbet hos NMS i sju år og har bred erfaring gjennom regionale, nasjonale og internasjonale seksjoner i organisasjonen.

Hva var det som gjorde at du ville til Normisjon? «For det første ble jeg spurt om jeg ville søke, og selv om spørsmålet kom litt ut av det blå tok det ikke lang tid før jeg forsto at å jobbe for Normisjon vil bli som å komme hjem. Det var noe med språket og kulturen som var gjenkjennelig fra hverdagen min og mitt kall til å leve misjonalt lokalt og globalt.»

Hva gleder du deg mest til i jobbsammenheng? «Først og fremst til å bli kjent med nye mennesker. Jeg gleder meg til å knytte generasjoner sammen i ulike misjonsengasjement. Jeg brenner spesielt for aldersgruppen 20+ og for deres posisjon og utrustning til å leve et liv i etterfølgelse. Ønsket er at de skal få se at de er sendt, ikke bare lokalt, men også globalt.»

Hvorfor står du opp på morgenen? «Fordi jeg tror det er en grunn til at nettopp jeg er her og at jeg kan få bety noe utover mitt eget liv i møte med de menneskene jeg er i kontakt med gjennom dagen.»

På fritiden er hun opptatt av å trene, helst styrke på gruppetimer. Det er trening både for den fysiske og psykiske kroppen, i tillegg til at det både oppleves å være sosialt og misjonalt.  Om det var en hobby hun skulle ønske hun hadde mer tid til så var det maling. Helst store lerret med akryl, men uten pensel.

Du har et hjerte for Cuba, fortell, hvordan startet det? «Jo det startet med et kunnskapsord jeg fikk på IMI, hvor jeg bare måtte respondere. Det ble nesten som jeg svarte som vi synger i sangen: «Jesus her er jeg, send meg». Etter samtaler med ansatte på IMI, oppdaget de at jeg hadde et hjerte for Sør-Amerika, og utfordret meg til å bli med å lede Agenda 1 på Cuba. Jeg har vært der to ganger på Agenda1-samlinger, og håper å få reise tilbake i mai 2022.

Helt til slutt: Hva kan vi lære av folket i Cuba? Etter en liten tenkepause kommer det: «Gjestfrihet og raushet. – Og spansk. Jeg tror nemlig lovsangen i himmelen kommer til å bli på spansk, da trenger flere å kunne språket», svarer Tone med glimt i øyet.