Ny ansatt på Vaulali

Veronica Botnen er ny «husmor» på Vaulali.

Tekst: Espen Klingsheim

Fra 1. oktober begynte Veronica Botnen som «husmor» på Vaulali. Hun bor på Jørpeland, er gift og har fire barn. I vinter lyste vi ut en stilling som kjøkkenleder på Vaulali, og hadde flere søkere. Vi hadde diskutert i regionen hva slags kvalifikasjoner vi så etter, og det var klart viktig for oss å finne en person som ikke bare kunne lage mat, men som kunne være vertskap på leirstedet.

Hun overtar stillingen etter Sveinung Notvik, og får ansvaret for å gi gjestene våre god mat og et hyggelig opphold. Mange av de faste dugnadshjelperne har alt hilst på henne, og de faste gjestene får også hilse på når de kommer igjen neste år.

Det er mye å lære og få oversikt på når en skal lære seg et helt leirsted utenat, men vaktmester Espen har lært mye av den forrige kokken, så vi begynner ikke fra bunnen av. Til nå har det vært flere leirer og selskaper etter at vi fikk åpne for fullt. Oktober var en hektisk måned med leir i helgene og leirskoler i ukene mandag til torsdag. Så begge ansatte har stått på hver dag. I november er det «bare» arrangementer hver helg. Det har blitt en flyvende start for den nye husmoren, men hun tar det med et smil.