Unge medarbeidere på gjenbruken

«Vi møter mange hyggelige folk»

Tekst/foto: Torunn Fjelde Hansen

Er det lenge siden du har vært innom en av gjenbruksbutikkene våre? Tar du turen innom den i Sandnes en onsdag ettermiddag, er sjansen stor for at du møter våre yngste medarbeidere. Rebekka Li og Marte Thesen går i 10. klasse på Lundehaugen ungdomsskole. Hver onsdag etter skoletid reiser de ned og jobber i butikken. I tillegg er de med en lørdag i måneden.

Hvordan startet det? Marte svarer: «Det var far som tipset oss. Han visste at vi var gode på sosiale medier, noe som det var behov for. Han sa også at dette ville gi oss gode og nyttige erfaringer å ta med videre.» Oppgaven som de først og fremst har er å ta bilder og legge ut på sosiale medier, men de hjelper også generelt til i butikken.

Og på spørsmålet om det kan anbefales, trenger de ikke noe betenkningstid før svaret kommer: «Absolutt!».

Følg gjerne Galleri Normisjon både på Facebook og Instagram om du har mulighet.