Barnekor på Stemnestaden startet

Pangstart for nytt barnekor på Stemnestaden.

Tekst/bilder: Kørner Høie

Det er gøy, gøy, gøy, å rope høyt, høyt, høyt! Dette var en av sangene de tok fatt på. Vi skriver om det nystartede barnekoret på Stemnestaden. Torsdag 27. januar var første øvelse. – Hvor mange kommer mon tro, undret lederne. 20 eller 30? Det var kø i registreringen da 47 barn skulle skrives inn! Men de kom i gang, og alle fikk navnelapp på brystet og spaserte på rød løper inn i storsalen.

Kø i gangen da 47 barn skulle registreres.

Koret er medlem av Acta Rogaland. Primus motor er Solvor K. Sundfør, som jobber på Stemnestaden med kjøkken, renhold og mye annet. Hun sang selv i flere kor som barn. Nå har hun fire jenter mellom ett og ni år selv. Hun ville gjerne at både de og mange andre barn fra fem til ti år skulle få lære sanger om Jesus og livet med ham. Sammen med Åsne B. Hustoft og Emma Lise N. Sande har de drevet PR for koret gjennom flere kanaler og blant venner og bekjente.

De innrømmer at de var litt varme i trøya da de så hvor mange som kom. –Vi måtte jo improvisere litt da vi ble så mange. Vi trengte jo mye plass da vi måtte tenke både på smittevern og kohorter. Så en aktivitet måtte vi kutte ut. Men nå må vi ta høyde for mange små sangere, sier lederne som gleder seg over at det ble en pangstart. Mens barna øvde, hørte en kort bibelfortelling og spiste frukt, hadde foreldrene en kaffekopp i peisestua.