Ingunn Hoftun fikk Eldsjelprisen 2021

Før jul var det klart at Eldsjelprisen for 2021 gikk til Ingunn Hoftun, og nå i februar fikk hun høytidelig overrakt blomster og kunst av levekårsleiar Magne Steine og ordførar Gerd Helen Bø. Foto: Aud Marit Hauge/ Suldal Kommune

Tekst: Kørner Høie

Ingunn Hoftun , bosatt i Suldalsosen, er en av ildsjelene i kommunen. Nå er hun blitt hedret for dette av Levekårsutvalet i Suldal kommune. I 36 år har hun vært med i Onsdagsklubben på bedehuset, de aller fleste årene som hovedleder. Annenhver onsdag har en stor barneflokk vært samlet til andakt, sang og aktiviteter. Mat hører også med. Hun har hatt med seg andre hjelpeledere hele tiden, men det er Ingunn som har trukket i trådene. Helt siden 1983 har hun vært hovedleder, skriver Suldalsposten. Hvert år har de hatt basar og samlet inn mange tusen kroner til sykehuset i Okhaldhunga i Nepal. Da fylles bedehuset av barn, familiene og bygdefolk. Onsdagsklubben er innmeldt i Acta – barn og unge i Normisjon. Det var ikke lett å finne ny hovedleder for klubben. Derfor har den ikke hatt møter etter at Ingunn sluttet i 2020. Vi trenger stadig nye ildsjeler.