Me komme neste år åg!

Sumodrakter er populært.

Tekst: Torunn Fjelde Hansen Foto: Lina Fisk Eide

Vi har tre fantastiske leirsteder! Stemnestaden, Horve og Vaulali ligger der som tre flotte perler. Kjekke lekeplasser er bygget opp blant annet takket være midler fra leirklubben og iherdige dugnadsgjenger. Vi kan tilby mat, både for mage, hjerte og hode. I år fant vi i Acta ut at vi ville lage sommerfester for aldersgruppene tweens og ungdommer.

Vårt ønske med disse festene er å gi våre lokallagsmedlemmer en god opplevelse på slutten av skoleåret. Vi ønsker at de skal bli kjent med leirstedene, og vi ønsker at de skal få oppleve at vi er mange i Acta-familien og å bli bedre kjent med Jesus. Festene gir også ledere en mulighet til å bli bedre kjent med hverandre.

I løpet av tre kvelder hadde vi innom 175 medlemmer. På Stemnestaden kom de fra Skudeneshavn og Kopervik, til Horve fra Hommersåk, Frøyland/Orstad og Ålgård og på Vaulali kom de fra Ombo, Forsand og Jørpeland.

Hvor mange av dere voksne kunne tenkt dere og tatt på dere en Sumo-drakt og begynt å «sloss» med en jevngammel? Eller lekt deg med «bumperballene», disse ballene som du trer på deg slik at bare føttene stikker ut. Nå skal det sies at noen av deltakerne foretrakk en stille og rolig tur med kanoene, selv om de ikke hadde gjort det før. Uansett hvilken aktivitet de valgte, vi har noen flotte unger og ungdommer blant oss. De tørr å leke, og de tørr å prøve nye ting.

Hoppeslottet ble også flittig brukt.

Et av høydepunktene på kvelden var enkel kirke sammen med ungdommene. Det var fint å stå litt på sidelinjen og se hvor enkelt tid sammen med Gud kan være. Tiden flyr når du deler det du er takknemlig for og når du forventningsfullt lytter for å høre hva Gud vil si deg i dag. Det er ikke alltid lett å gjenfortelle en historie fra bibelen når du kun har hørt den et par ganger før. Men når vi gjør det sammen i en liten gruppe, er det lettere. Da er det alltid noen som husker det du selv ikke husker.

Mange opplevde det nok litt uvant og rart å be for og med hverandre, men også at det var en måte å utrykke omsorg på. Gode samtaler i etterkant av enkel kirke bekreftet nok en gang hvor viktig det er. For mange ungdommer ble det en ny, men samtidig fin og sterk opplevelse å få være med på enkel kirke. La oss be om at de forsetter å bruke tid med Gud på denne eller andre måter, slik at Han får fortsette å vise seg for dem. Når alt kommer til alt, er det nettopp dette det handler om. Et livsforvandlene møte med Jesus, troens opphavsmann og fullender.

Torunn formidler gode nyheter.

Kanskje du tenker at: dette skulle min Acta-klubb vært med på? Ja, da er det bare å glede seg til neste sommer. Det gav så mye gode opplevelser at vi kommer til å arrangere det til neste år også!

Og som overskriften sier: Det gjør deltakerne fra denne sommeren også. 😊