Pulpit Rock Hostel Vaulali

Tekst/foto: Espen Klingsheim

Denne sommeren har vi gjenåpnet som vandrerhjem på Vaulali. Etter flere år med å leie ut leirstedet i sin helhet til et hotelldrift-firma, har vi nå tatt over driften selv. Det drives med noen sesongansatte og frivillige fra nær og fjern. Det er over 10 år siden vi drev vandrerhjem selv. Siden den gang har det kommet nye ansatte og nytt styre som vil prøve å satse på en ny runde med vandrerhjem. Bookingen er automatisert, og vi har fått tak i en utmerket sommerstab.

Vi åpner i slutten av juni og har åpent ut august. Vi har naturligvis stengt for «hotellgjester» når det er leir her, men fyller opp ukene med norske og utenlandske turister som vil besøke Ryfylke der Preikestolen er hovedattraksjonen.

Det er fortsatt et korona-år i reiselivsbransjen, så vi er forsiktige med å spå resultatene. Det er første sommeren i et nytt kapittel, så vi bruker tiden til å bli flinke på å arrangere vandrerhjem, slik at vi i fremtiden kan bli kjent som «the place to stay» om man vil besøke Rogaland som turist. Investeringer gjort på «hotellfronten» og tilbakemelding fra gjestene vil komme våre faste leirgjester til gode. Og vi håper også at dette kan gi oss en god inntekt til drift og utvikling av Vaulali i sommerferien når vi fast ansatte tar sommerferie.