– Får jeg være med til himmelen?

Viktige spørsmål stilles på Alpha-kurs. Foto: Alpha Norge

Tekst: Inge Morten Paulsen

En deltaker på et Alpha-kurs fikk utfordringen: Hvis Gud finnes, og du får spørre ham om noe; hva vil du vite?

Vi gleder oss over alle menigheter, forsamlinger og grupper som inviterer til Alpha-kurs. Til nå i år har om lag 100 steder i Norge sagt at de vil i gang med Alpha.

Vi har gode nyheter! Som mange vet, lanserte vi for noen år siden ALPHA FILMSERIE, og de fleste bruker nå denne serien til undervisning på Alpha. Filmserien er produsert i England, og fungerer som en serie dokumentarfilmer, og de er tekstet til norsk. Noen menigheter velger fortsatt å undervise selv, og det går fint an. Likevel er vi både stolte og optimistiske fordi filmserien er så bra, og derfor anbefaler vi den! Mange sier til oss at dette gjør det lettere å arrangere Alpha fordi det ikke er nødvendig å rekruttere talere eller undervisere.

Nå i juni har filmserien kommet i ny versjon. Her er noen av forbedringene: Et team har satt seg ned og gått gjennom tekstingen, og rettet opp små og store feil. Bibelord og sitater, som kommer opp på skjermen som grafikk, er nå på norsk. Mange av intervjuene i serien er helt nye. Der er også noen justeringer som gjør at serien passer bedre for norske og nordiske seere. Derfor er det viktig for alle som velger filmserien som sin Alpha-undervisning å ikke bruke episoder som er lastet ned tidligere, men registrere nytt kurs, og dermed få tilgang til den nye versjonen.

Alpha-kurset er gratis, og det er klart til å bli tatt i bruk. Kun kurshefter og ledermateriell må betales for. Det også gjør det lett å starte og drive et langsiktig Alpha-arbeid, slik flere steder i Normisjon gjør.

Mange Alpha-kurs er ganske små, og kvaliteten på kurset kommer ikke an på et stort antall deltakere. Alpha passer utmerket til bruk i hjemmene, der vi kan se filmene og snakke sammen om det vi har sett. Slik kan familie, venner, naboer og de rundt oss få anledning til å snakke om store spørsmål i livet.

Over 30 millioner mennesker har deltatt på Alpha-kurs verden over. Det er et tall vi håper skal stige betraktelig de neste årene. Tenk om alle mennesker kunne fått tilgang til evangeliet om Jesus før påske i 2033! Du leste ikke feil, og det er 10-11 år til. Hva skjer da? Da vil vi feire at det er 2000 år siden Jesus stod opp av graven i år 33.

Det er mange ulike årsaker til at de melder seg på. Noen vil vite mer om hvem Gud er, andre lurer på hva det er å tro, og atter andre søker et fellesskap – et sted de kan bli tatt imot som sårbare mennesker. Og det er mange andre grunner, selvsagt. Vi sier alltid at det ikke finnes dumme spørsmål på Alpha. Alle er vi underveis i livet, og det som allerede er blitt klart for noen, har andre ennå ikke tenkt på.

For noen år siden ledet jeg en gruppe Alpha-deltakere og sa til dem på den første samlingen: La oss et øyeblikk anta at Gud finnes, og du får stille ham et spørsmål – hva ville du da spurt om? Da kommer det raskt fra en i gruppen: «Får jeg være med til himmelen? Er jeg god nok?» Jeg frydet meg over spørsmålet, og tenkte at vi er heldige som har 11 uker til å snakke sammen om både dette og mye annet.

Mer informasjon finnes på våre hjemmesider https://norge.alpha.org.
Ta også gjerne kontakt for å vite hvordan Alpha kan startes opp. Hva med et Alpha-kurs der du bor?

Teamtrening 27. august 2022

Lørdag 27. august 2022 vil vi utruste deg og ditt team til å være gruppeleder og medarbeider på Alpha denne høsten. Teamtreningen er digital og passer for alle menigheter som skal starte opp Alpha – både live og online. Flere fra Alpha Norge blir med og underviser, bl.a. Inge Morten Paulsen, Bjørn Jellestad og Carina Grelland Harsem.

Denne lørdagen kl. 10.00-14.00 gir vi deg innføring i prinsippene for ALPHA – selve oppskriften på et vellykket Alpha-arbeid, og vi deler kunnskap og erfaring. Du får undervisning og mulighet til å stille spørsmål!

Teamtreningen er gratis. Inviter med deg hele ditt team – og gjerne alle i menigheten som har lyst å vite mer om Alpha!

Påmelding: https://www.checkin.no/event/44357/alpha-teamtrening-nasjonal-digital-host-22