Endelig Soul Children-festival

300 fra Rogaland deltok på årets Soul Children-festival i Oslo.

Tekst og foto: Lina Fisk Eide

I helgen var det International Soul Children Festival i Oslo Spektrum. Med artister, gjester og over 1350 unge sangere fra hele Norge, Sverige, England, Danmark og Ecuador.  Totalt nærmere 1700 deltakere på festivalen. Kor fra Rogaland var sterkt representert. Fra Kopervik, Etne, Vindafjord, Randaberg, Tasta, Hundvåg, Sandnes, Frøyland Orstad, Vikeså, Moi og Egersund. En gjeng på godt over 300 deltakere fra vårt fylke.

Årets festival hadde fokus på temaet «We are Family». Det var hele fire år siden sist men dette la ikke en demper på deltakerne av årets festival. Tvertimot opplevde vi gleden av å få komme sammen som kor og som bevegelse – og å få synge nye og «gamle» kjente sanger igjen. Ganske mange av deltakerne var der for første gang. De unge hadde felles øvelse i storsalen i Spektrum. Imens kunne voksne ledere og foreldre gå til egne samlinger for å bli inspirert til det lokale arbeidet. Programmet en helg som dette er meget variert. Utover det å være med på øvelser og voksensamlinger var det også Friday Night Live, Get Up Service lørdag og søndag morgen, konsert på Universitetsplassen, Saturday Night Live og til slutt Soul Church-konsert i Spektrum igjen. Denne var gratis og åpen for publikum.

Årets festival har gjort sterkt inntrykk på meg. Det er mange grunner til det. Gleden over å få se at ungdommene kan reise på et kristent arrangement med så høy kvalitet, med musikk som de liker og et opplegg som gir dem så mye input på så kort tid – som gir dem Jesus. At frivillige jobber så ivrig og så intenst for at festivalen skal fungere, at korledere og frivillige prioriterte å reise på tross av de usikre tidene vi lever i, at artister synger og spiller fra hjertet og nyter av å få dele budskapet igjen, at ansatte jobber intenst og nærmest sprenger «skritt-telleren» sin for å rekke over alt som må gjøres i løpet av helga – alt for at deltakere skal ha det så bra som mulig. Aller mest imponert er jeg over historien om Ragnhild Hiis Ånestad, som fulgte sin drøm om å starte kor for unge ved å bruke musikk som de kunne kjenne seg igjen i, og ved å ta de på alvor gjennom å fokusere på både det musikalske, åndelige og sosiale på øvelsene. Det ene koret som ble startet for over 20 år siden har nå vokst til å bli en stor bevegelse som fortsetter å prege ungdommer i byer og bygder – også i andre land.

Tema for festivalen var som sagt «We are family». Dette ble ikke bare en setning og en klisjé. Budskapet om Jesus var tydelig presentert, og vi reiste fra Spektrum med en følelse av å være en del av noe større.  Og neste gang det blir festival unner jeg alle som har et kristent engasjement til å komme og preges av denne festen!