Julekrybbe, komfyr og bro

Figurer laget av Oddvar Holta og Børge Berge. Malt av Monica Fiskå, Sara Fiskå, Beate Nesvåg, Erik Nesvåg, Maria Fjelde, Kristin Straume og Ester Haugvalstad.

Tekst og bilde: Espen Klingsheim

I adventstiden kan du besøke den nye julekrybba ved tjernet på Vaulali leirsted. Det er et samarbeid mellom mandagsdugnaden og husmor Monica, etter ide fra sistnevnte. I samme rom er det nå satt inn en vedkomfyr som kan brukes på leir av våre gjester eller andre besøkene som har med seg ved og gryter. Det er både bålgryte og griller ved tjernet fra før, så mulighetene er mange. I høst har våre egne gjester, Jørpelandspeiderne og andre besøkende benyttet gapahuken og grillhytta ved tjernet. I vinter blir julekrybba lyssatt og står til over nyttår. Ta gjerne turen innom.

Bekken som renner inn i tjernet har vist seg å være vanskelig å temme i rør. Nå har mandagsdugnaden fått på plass en permanent bro, slik at man kan gå rundt uten å gjøre store hopp.

Leirsesongen på Vaulali er i full sving med arrangementer hver helg til og med adventsleiren 2.-4. desember. Det har vært gjester hver helg siden begynnelsen av mars, og i sommer var det Vandrerhjem-drift. I juli og august var det så mye aktivitet at vi var 6-7 personer på jobb hver dag.

Økonomisk er det bra med høy aktivitet, slik at vi har rom til å gjøre nødvendige investeringer som har vært utsatt. Det gjelder blant annet ny høyttaler, amfiet og vaskemaskin. Utvidelse av internatet er et prosjekt som ligger år fram i tid, men vi har begynt å sette ballen i bevegelse. Stab, styre og dugnadsgjeng har alle godt mot og ser seg fornøyd med årets resultater i form av tall, men også tilbakemeldinger fra gjester i sommer. Og vi håper du kommer innom snart.