Nye rom og fornya amfi på Vaulali

Fornyelse ved Vaulali.

Tekst/bilde: Espen Klingsheim

Denne vinteren har vi laget to nye rom på internatet. For de som er kjent på bygget har vi delt opp rom 201 og 105. Det er to store rom med plass til 8-10 gode venner på feltsenger som delte ett bad. Nå er det satt opp en vegg midt i rommet og nye dører, slik at det blir fire mindre rom. Det er lettere å møblere, vaske og ikke minst enklere for leirsjefer som må få romkabalen til å gå opp. Nå er det forventet at vi tjener inn denne investeringen i løpet av et par år gjennom sommerturister.

Videreer det bygget teltplasser for glamorøs camping, også kjent som «Glamping». Over amfiet ved stranden har dugnadsgjengen bygget tre store plattinger. Her skal vi om sommeren sette opp 3 store telt med gulvteppe, vanlige senger og elektrisk lys. De vil ikke stå ute hele året, men blir et fast opplegg i juli og august. Ellers er det noen fine store plattinger som kan brukes til leir, leik og campingstoler på Vaulalidagen og andre stevner.

På baksiden av lekeplassen har det kommet opp en ny ballvegg, og på rommene er gardinene skiftet ut. Gardinene har tjent oss godt, men nå var det så mye slitasje at nye måtte til.

Vi utvider og satser, og aktiviteten er økende. Derfor søker vi også etter flere medarbeidere.

Vi har også et flott uteområde på Vaulali, samtidig som vær og vind (og lek) har slitt på badeplassen og amfiet. Vi ønsker å ha et flott samlingspunkt for leirgjester og andre grupper som vil samles ved vannet. Amfiet, sitteplassene og stien ned trenger å bli fikset på. Planker og betongblokker må skiftes ut. Badeflåte, brygge og naust vedlikeholdes jevnlig, men vi ser at å fikse amfiet er et større prosjekt. Kanskje vi kan få litt belysning også, om midlene strekker til.

Vi ønsker at amfiet ved stranden på Vaulali kan bli et fast årlig mål for menigheters turer, utegudstjenester og andre utflukter. Både for lokale og de med lengre reisevei.

Helt konkret er prioriteten at vi vil fylle på med grus og rette opp eller skifte ut betongblokkene som amfiet er bygget av, skifte ut seteplankene, utbedre gangstiene til badeplassen og få på plass rekkverk og lys langs stien.