Solborg folkehøgskole

De fantastiske sommervikarene som drev sommerhotellet på Solborg – med snittalder på 18 år! Fra venstre Filip Rossavik, Margrethe Aase, Jonathan Osono Træland, Sunniva Aase, Leona Kverneland, Håkon Aase, Julian Kelly, Johannes Trommestad, Markus Bøe Sola og David Rossavik.

Tekst/bilde: Halvard Aase (rektor)

Vi er svært spente når vi skal ta imot årets kull med elever på Solborg. Elever fra hele landet samt noen få fra andre deler av verden. Åpningsdagen er det aktiviteter i alle rom, filmklassen, musikkavdelingen, idrettsklassene, sysalen, tegning, maling og keramikk – og alt det andre.

Men sommeren har vært alt annet enn stille. Vi har i ene internatbygget ryddet plass for ukrainske flyktninger og et godt samarbeid med Stavanger kommune for de neste to årene. Vi er stolte over å kunne bidra i dette viktige arbeidet i nærmiljøet.

I tillegg har vi drevet sommerhotell gjennom Airbnb og Booking.com fra juni til august, med svært godt belegg og gjester fra hele verden. Gjennomsnittsalderen på våre sommervikarer som har drevet sommerhotellet er 18 år! De har gjort en fantastisk jobb.

Så gleder vi oss over at Ljosborg-bygget er under renovering og utover høsten skal vi få ta i bruk 3000 kvadratmeter med kjøkken, internat, gymsal, foredragssal og regionkontoret til Normisjon.

Vi er velsignet! Mest av alt er vi stolte og glade for å få være med i arbeidet med Jesus til nye generasjoner og folkeslag og ser med fryd frem mot kommende skoleår!