Minneord Harald Grønstøl

Arkivfoto

En trofast medarbeider i Normisjon har fullført tjenesten. Harald ble 81 år.

Mitt første møte med han var på sommerleir på Horve. En voksen leder som hadde ansvar for bibeltimene. Og i løpet av mange år har Harald sikkert hatt mer enn hundre bibeltimer og taler på leir.

Harald var en uvanlig leirleder, i ordets beste forstand. Totalt usportslig. Aldri i nærheten av badevannet, og fåmælt. Hadde en gnistrende humor, fantastiske replikker og en tematisk samling av flere tusen vitser. Kunne synge så kraftig ved leirbålet at det nesten bar til Ims. Med pennen var han kreativ og laget historier med underfundig humor.

Harald var en som brydde seg og spurte etter oss unge ledere, og vi var glade i han. Familien beskriver han som en typisk lærer, noe som også preget bibeltimene og talene hans. Det er imponerende at han orket å reise på leir i mange tiår. Han brant for at barn og unge måtte bli kjent med Jesus.

I Normisjon er han ellers kjent som fritidspredikant gjennom mange år. Han var blant annet en av «Oltedalsgjengen». Tre velvoksne karer som gjennom mange år hadde møte hver måned i Oltedal. I alle månedene de drakk tran, ifølge Grønstøl. Harald var glad i bøker og forkynnelsen bar preg av en kunnskapsrik, strukturert og Jesus-sentrert læreforkynner. I sine yngre år var han ansatt som studiesekretær i Ryfylke og Jæren Indremisjon i fire år. Ellers har han hele sitt yrkesaktive liv vært lærer og rektor. Sitt åndelige hjem hadde han på Elim i Sandnes gjennom mange år.

Harald bodde på Austrått sammen med sin kone, Solveig og to barn. De siste årene bodde de på Kleppe. Vi er takknemlige for alt det gode Harald fikk formidle gjennom en lang tjeneste. Vi takker også familien for at gaver i forbindelse med begravelsen skulle gis til Horve Ungdomssenter.

Vi lyser fred over Harald Grønstøl sitt minne.

Hans Høie