Galleri Normisjon Vigrestad har åpnet!

«Vi tror det kommer mange folk».

«Hva om det ikke kommer noen når det er så surt vær ute!?»

«Dette gleder vi oss til».

«Vi må nok tømme lageret mot slutten av dagen for å få fylt på i butikken igjen».

Medarbeidergjengen på Galleri Normisjon Vigrestad var spente og gledet seg til åpningsfesten! Og endelig var dagen som de har jobbet mot i et par måneder her.

Noen av medarbeiderne som er klare til åpning!

Daglig leder for butikken, Line Marie Løge, ønsket velkommen og fortalte at dette har vi gledet oss til og vi er kjempeglade for at det er så mange folk som møtte opp. Hun fortalte også om de 4 M-ene til Galleri Normisjon: møteplass, miljø, midler og mening!

Ordfører i Hå, Andreas Bjorland, fikk stå for åpningen. Det vanlige er snorklipping, men i gjenbrukens ånd så var det to skjerf som ble knyttet opp som åpning. I talen sin fortalte han at når han kom kjørende så fikk han se den lange køen utenfor butikken og at det er en god start for butikken! Han trakk frem at gjenbruksbutikken er nesten som et kinderegg, mye godt i en pakke: bruke ting om igjen, en møteplass hvor frivillige får jobbe sammen og ha fellesskap, kaffekrok hvor en kan samles og at butikken kan bli et samlingssted hvor ensomme i bygda kan komme. Han fortalte også om at ungdom i dag er opptatt av gjenbruk og liker å handle i gjenbruksbutikker, for der er det kule klær.

«Snorklipping» ved ordfører Andreas Bjorland

Køen foran kassen gikk helt til inngangsdøra i over en time etter åpningen og medarbeiderne som betjente kassen fikk virkelig stått på. Mange kunder fant seg noen skatter som de fikk kjøpt.

Kaker og kaffe ble servert, og kaffekroken var godt besøkt. Teddy var på besøk og delte ut småleker til de minste som hadde møtt opp. Legobord kunne de også kose seg med.

Køen til kassen gikk helt fra inngangsdøra!
Marsipankake servert til kunder, besøkende og medarbeidere
Esther Ramos og Jorunn Bø Løge tar seg tid til en liten prat over kaffekoppen
Legobord for de minste
Olina, Liva og Borghild er fornøyde med dagens funn. Matchende puter, genser og bestevenn kopp!
Mor er på besøk hos datter Tonje og fant noen skatter med det samme.

Mot slutten av dagen viste kasseoppgjøret 24500 kr på fire timer! Overskuddet fra butikken skal gå til Hjerte for Hå og til Normisjon region Rogaland.

Galleri Normisjon Vigrestad skal ha åpent tirsdager, torsdager og lørdager. Velkommen innom!