Horve «drømmesenter» 

Fra besøket vi hadde i to omganger av Watoto denne vinteren. 

Tekst/bilde: Siv Camilla Ottesen

Vi tar oss tid til å drømme. Vedtaket på Normisjons regionårsmøte for et år siden konkluderte med at vi ønsker nybygg på Horve. Men at en forutsetning for å kunne drive er at vi bygger uten å ta opp lån. Vi har derfor lagt oss på en linje der vi ønsker å samle inn penger og løfter for minst 2/3 av byggesummen før vi setter spaden i bakken. Fra mai 2023 til nå er det samlet inn rundt 7.000.000,-. Det er helt fantastisk! Og vi tar oss tid til å feire dette på tross av at det gjenstår 13.000.000,- før vi har nådd målet på 20 millioner. 

«For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud forut har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem.» Efeserne 2,10

Se, Gud har forut lagt ferdige våre gode gjerninger. Hvert år og kanskje spesielt i påsken kan vi få et glimt av enda en ting som Jesus fullbrakte på Golgata. I verset i efeserbrevet går det klart frem at det er ikke vi som trenger å streve med gode gjerninger for å være til behag for Gud. Nei, det er ferdig da vi ble skapt i Kristus Jesus, altså da vi kom til tro på Ham og dermed født på ny av Den Hellige Ånd.

Vårt ønske om å gjøre ting må komme med en indre motivasjon og ikke som et ytre krav. Loven er ytre krav og bud. Det må være innenfra og ut slik at vår vilje i Gud er sterkest. Samtidig skal vi leve i balansen som innebærer at livet er mye rutinearbeid. Vi må rydde, vaske, luke og male. Vi må rense dyner og dusjforheng. Listene tar ikke slutt. Ikke en gang på Horve Ungdomssenter.

Midt i rutinearbeid og oppvasken kan vi noen ganger ta oss tid til å drømme. På Horve kjenner vi at Gud har lagt store drømmer i hjertene våre. Drømmer for hva leirstedet skal bety for fremtidige generasjoner. Stadig opplever vi at Gud åpner dører og legger til rette. Vi får gå i ferdiglagte gjerninger. Bli gjerne med oss i bønn om at byggingen og planlegging av nybygg skal skje etter Guds vilje.