Elsket – utrustet – sendt

Tekst: Anne Mari Vadset (rektor BiG)

I 1 Tim1:18 overbringer Paulus oppdraget han har stått i til Timoteus. Nå skal han også inn i lederskap og tjeneste. Videre leser vi at han ikke skal la andre forakte han på grunn av hans unge alder, ei heller bli motløs i arbeidet. Timoteus har fått en nådegave og den skal han bruke med frimodighet og med den styrke som Guds Ånd gir, som er full av kraft, kjærlighet og visdom (1. Tim. 4:12, 2 Tim 1:6- 8). Bibelskolen i Grimstad (BiG) står altså i en lang tradisjon for å utruste unge mennesker til tjeneste og lederskap. Det har vært en viktig del av hele Guds historie.

Verdiene til BiG er elsket – utrustet – sendt. Studentene som kommer til oss og som har satt av ett eller to år til å bli bedre kjent med Gud og seg selv, vil merke at vi vil dem noe. Å utruste unge mennesker handler om å lede dem til kilden, Jesus, som er grunnen til alt. Grunnen til at vi kan stå støtt og trygt, for vi vet vi er elsket. Grunnen til alle våre gaver og evner som han så rikt har delt ut og utrustet oss med for at vi skal bruke dem. Grunnen til at vi blir sendt ut til folk for å fortelle andre og tjene andre så de selv kan få komme til kilden, Jesus.

Hvert år får vi se dette skje! Lite er så motiverende som å se at unge mennesker tar steg. Størrelsen på steget og området det blir tatt steg på varierer, men det er mange steg som tas! Noen er små, korte og kanskje lette, mens andre er store og kan virke nesten uoverkommelig. Det stegene har til felles er at de leder mennesker ut i nye oppgaver og landskap som gjøre dem mer lik den de var ment å være. Dette er kanskje noe av det det mest oppmuntrende å få være med på. Å se hvordan noen som har hatt problemer med å stå foran en gruppe mennesker, plutselig bryter de barrierene – deler sin tro for første gang eller tør å synge solo, det er stort! Andre blir i løpet av det første året inspirert til å gi videre det de har fått og velger å ta ett år til der de går løs på ettåringstjeneste enten på eller utenfor BiG. Og for noen fører det igjen til heltidstjeneste i Guds rike. Daglig leder i Acta, Runar Liodden, er et av mange eksempler på det.

Kjenner du noen unge mennesker i din omgangskrets som trenger å bli utrustet til å ta nye steg i tro, tjeneste og lederskap? Da kan ett eller to år på BiG være et godt sted å starte!