Nehemja – gjenreise knuste murar

Nehemja, munnskjenken til Kong Artaxerxes nyt det komfortable livet ved hoffet i Persia i ca 445 f.Kr, men vert knust av meldingane som kjem frå Jerusalem. Dei tilbakevendte jødane frå eksil har ennå ikkje klart å bygge opp att Jerusalem sine murar. Gud utrustar Nehemja til å gjenreise Jerusalem sine knuste murar, men også til å kalle eit fryktfult og identitetsforvirra folk tilbake til eit liv med Gud. Vi møter alle utfordringar i livet – store og små. Korleis reagerer vi då? Kva gjer vi? Korleis held vi koken når motstand kjem? Vi også møter knuste murar; i samfunn, relasjonar og eigen psyke. Gud er ein skapar og byggjar og kallar oss til å likne han. Nehemja kan lære oss. Her finn du smågruppeopplegg med undervisning knytt til preikeserien «Nehemja – gjenreise knuste murar».


1: Bøn, Nød og ein Gud som arbeider
Nehemja 1,1-4 og 2,1-8.

Tale av Vegard Tennebø

2: Pengar, Forvaltarskap og ein Gud som Gjev
Nehemja 5,1-13

Tale av Vegard Tennebø

3: Konflikt, Karakter og ein Gud som Kjempar
Nehemja 6,5-16

Tale av Vegard Tennebø

4: Livet, Lovsongen og ein Gud som Talar
Nehemja 8,5-12

Tale av Vegard Tennebø

5: Håp, løfter og ein Gud som forsørger
Nehemja 9,19-21.

Tale av Vegard Tennebø

6: Tru, Lydnad og ein Gud som er Trufast
Nehemja 10,29-39

Tale av Vegard Tennebø

Relatert innhold

Rektorskifte på Sunnfjord Folkehøgskule

Sunnfjord Folkehøgskule startar opp med god elevtilgang for det nye skuleåret, og med nye elevar kjem det også ny rektor. Han heiter Jon Olav Leira, og han avløyser Jorun Knapstad, som har vore rektor sidan 2006.

Read article "Rektorskifte på Sunnfjord Folkehøgskule"

Nordfjord Soulteens

Likar du musikk? Danse? Synge? Få nye vener? Vere rett og slett sosial? Då er dette noko for DEG!

Read article "Nordfjord Soulteens"

Sommarmodus

Regionskontoret for Normisjon Sogn og Fjordane er stengt 1. juli - 8. august på grunn av arrangements-avvikling og ferie. Her er litt info viss du treng kontakte oss, samt oversikt over det som skjer i sommar.

Read article "Sommarmodus"