Hilsen fra Halvorsen mars 2020

Vi kom tilbake til Norge for snart to uker siden, akkurat i siste liten før både Senegal og Mali ble stengt. De andre misjonærene ble evakuert samtidig. Et par dager senere var alle Normisjons misjonærer tilbake i hjemlandet. Bare to uker før var vi samlet til misjonærkonferanse i Senegal. Med de besøkende fra Norge var vi 30 nordmenn med smått og stort. «Uvirkelig» er et ord som mange bruker i disse dager, og ingen av oss tenkte under konferansen at denne koronakrisen skulle komme så fort.

I malinkéområdet fikk han være med på flere landsbybesøk og overvar dåp i to av dem. Tilsammen har 11 malinkéer blitt døpt så langt i år i fire forskjellige landsbyer. 

Det var oppmuntrende å ha misjonens styreleder på besøk, både under konferansen og lokalt i etterkant. Hallgeir Solberg fikk se mye av arbeidet i løpet av noen hektiske dager etter konferansen.

Her er mor og datter nettopp døpt. Disse dåps-gudstjenestene skjer ofte i etterkant av bibelkurset i februar. I år var tredje året med bibelkurs og årets kurs oppmuntret oss ekstra mye når det gjaldt deltakernes iver etter å lese og skrive på malinké. Vi tror at en god del dro tilbake til landsbyen sin med større mulighet til å nære seg med Guds ord på egenhånd. 

Siste dagen får Babougari diplom for gjennomført kurs.

Nettopp «egenhånd» eller «egenavhengighet» er et nøkkelord i misjonsstrategien vår i Mali. Det får prøve seg nå når arbeidet er helt uten norske misjonærer. Det vi selv har mottatt, har vi overgitt til pålitelige mennesker som er dyktige til å lære andre. Heldigvis er vi bare et tastetrykk unna. I disse koronatider blir jevnlig kontakt ved hjelp av moderne kommunikasjonskanaler en viktig del av misjonærtjenesten fremover. Senest i dag fikk vi rapport og bilde på «messenger» fra brønngraving i den siste grønnsakshagen.

Mens vi avslutter karantenen i morgen, er koronasmitten også kommet til Mali. Det er portforbud mellom kl.21.00 og kl.06.00. Den evangeliske alliansen ga beskjed til alle sine kirker om å ta pause i kristne samlinger. For våre malinkéledere betydde det at de måtte avbryte revisjonen av de siste skriftene i NT. Det store bønneemnet nå er at Mali og malinkéene må bli skånet for store tap av menneskeliv på grunn av koronaviruset.

Kontonummer Normisjon:  1503 02 13537
Prosjektnummer: 401028   (lønn Halvorsen)