Basar – live fra Bedehuset

Unge og gamle. ??
Det kalles inn til basar. ??️
En urgammel tradisjon. ??
Nå på nett. I din egen stue.??

Vi vil skape fellesskap, nærhet og latter.

Tekst og bilder: Hilde Halvorsen

Slik ble det annonsert på Facebook dagene før den 12.mai. Asbjørn Smeland og Johannes Vålandsmyr i region Agder ville prøve noe nytt.  Basar og åresalg, andakt, gevinster, «Alle mot 1» og quiz på nett. Vi var en del ansatte som ble engasjert med kamera, mikrofoner, datamaskiner, noter, rekvisita for påsmurte snitter, fuglekassesnekring, premier med fisketur eller sushikokk. For ikke å snakke om klut og sprit på dusjflaske. Klokken 19 gikk sendingen live på Facebook.

Det var mye som skulle rigges før sendingen gikk live på facebook.
Mester-sushikokken Urstad gjør seg klar for presentasjon av en av gevinstene; Sushikurs!

Godt over 80 personer var innom på nettet, sammen med ektefelle, barn eller venner ble det en ganske stor flokk. En helt nyutviklet åresalg-app gjorde kjøp og salg av årer til en digital lek rundt om i stuene i Agder. Fantastiske premier ble loddet ut, og vinnere av quizer og vår egen «Alle mot 1»-variant, fikk tilkjørt twistposer i sin egen bygd. Rundt kr. 36.000 kom inn.

Alf Halvorsen skal slå opp bibelvers i rekordfart – inspirert av Alle mot 1 (nrk).

I disse tider har mange foreninger måtte tenke nytt. Nå som restriksjonene er noe mildere, kan vi begynne å samles enkelte steder. Dere kan treffes i hjemmene som på bibelens tid med sang og bønn og bibellesning, eller gå en tur i parken eller i skogen og be og synge.  Vi oppfordrer dere til å møte hverandre innenfor de begrensningene smittevernet gir. Fellesskap er viktig – og nødvendig.

På basar er det gjerne snitter! Men hvor raskt kan regionleder Ingebjørg Berstad Torp smøre 5 snitter? Den som svarte nærmest tiden som ble brukt, vant en twistpose. Var du ekstra heldig ble den kjørt ut til deg samme kveld.