Koronatider i Mali

Tekst: Alf Halvorsen

Mali har som de fleste land tatt sine forholdsregler i møte med pandemien. Blant annet er all kristen møtevirksomhet innstilt. Heldigvis går smittespredningen ikke fort i landet. Antall nye offisielt registrerte smittede pr. dag ligger på rundt 25 personer, og det totale antallet er oppe i 1116. Det var med sorg misjonærene nylig mottok beskjeden om at en av de 52 døde så langt er en nær venn og viktig språkkonsulent i arbeidet med kassonkéspråket, Oumar Cissé.

Ingen kjente kasus er så langt registrert i malinkéområdet. Jeg har jevnlig kontakt med kristenlederne. Nå kommuniserer vi mye ved hjelp av talemeldinger på Messenger. Det var rørende å endelig komme i kontakt med evangelist Sekou Keita ved hjelp av Skype. Han ble så glad for å høre fra oss – vi som hadde dradd til det koronafarlige landet Norge. Siden vi dro hadde han vært så urolig for oss at det hadde gått utover nattesøvnen.