Endelig klar til avreise

Tekst: Alf Halvorsen

Elisabet og Emma

Det er ett år siden Hilde og jeg fikk gleden av å introdusere den kamerunske pastoren Jogri Emmanuel til arbeidet og utfordringene i misjonsarbeidet blant malinkéene. Vi kaller ham bare Emma, og han kaller oss mamma og pappa – i god tradisjonell afrikansk respekt for de som er en del eldre. Emma kommer fra et lite folkeslag i Kamerun på bare noen tusen mennesker. Å lære andre språk faller ham derfor tilsynelatende lett. Så i tillegg til morsmålet snakker han både flytende fransk og fulani. Emma fant fort tonen både med fulanitalende og malinkétalende. Han fikk være med på besøk til mange av landsbyene. I noen av dem var det også dåp av nye kristne. Han fikk også være med i de to radiostudioene som til sammen dekker mesteparten av nedslagsfeltet til Normisjons malinkéarbeid. Og vi fikk lagt til rette for bolig til ham og familien i en nå lenge ubrukt misjonærbolig noen steinkast fra der Hilde og jeg bor.

I mange år allerede har Normisjons arbeid i Mali nytt godt av gode misjonærer fra den lutherske brødrekirken i Kamerun. Utvandrede norske frikirkefolk etablerte i sin tid kirkesamfunnet «Lutheran Brethern» i USA, som så sendte misjonærer bl.a. til Kamerun. Kirken i Kamerun er frukten av dette arbeidet med aner tilbake til Norge.

Nå hadde endelig kirken i Kamerun plassert en misjonær også blant malinkéene. Da vi dro hjem til juleopphold så vi frem til å starte på samarbeidet med dem når vi kom tilbake på nyåret i år. Men slik ble det ikke. Først var det problemer med å få pass til Elisabet, kona til Emma. Så kom koranakrisen. Emma og Elisabet og barna gikk igjennom en tid med usikkerhet og fristelse til motløshet. Hele tiden har vi hatt kontakt på Facebook og forsøkt å oppmuntre hverandre.

Gladmeldingen kom for ca en uke siden: «God dag, pappa Alf. Jeg har gleden av å opplyse om at vår reise til Mali er beregnet til 6. november.» «Hvilken glede», skrev jeg tilbake, «men da kan dessverre ikke vi være der for å ta imot dere, for vi må vente til vi er koronavaksinert». «Det går bra», svarte Emma. «Da kan jo heller vi ta imot dere».

Takk for at du vil være med og støtte Normisjons arbeid blant malinkéene i Mali!

Gi en gave ved å klikke her: https://normisjon.profundo.no/gi_normisjonagder

For øremerket gave til Halvorsens arbeid:
Bruk Vippsnummer 94272, eller sett gaven inn på kontonummer 8220.02.82600.
Merk gaven med «Halvorsens arbeid».