Samler 180 tweens og ungdom til storkonsert i Arendal Kulturhus

Lørdag 12. mars arrangerer Acta region Agder Soul Children Gathering i Arendal Kulturhus. 177 tweens og ungdommer fra 12 ulike Soul Children-kor fra hele Sørlandet, er påmeldt Gathering’en. Korene kommer helt fra Moi i vest til Kviteseid i øst.

Soul Children Gathering for tredje gang

Soul Children er Actas kor-konsept. Soul Children Gathering er et kortreff for tweens- og ungdomskor som er tilknyttet Soul Children på Sørlandet. Arrangementet er også åpent for kor som ikke er registrerte Soul Children-kor. Dette er tredje gang Acta region Agder arrangerer Soul Children Gathering.

Gathering’en avholdes hvert andre år og har tidligere blitt arrangert i 2017 i Q42, Kristiansand, og i 2019 i Normisjonshallen, Grimstad. Årets Gathering skulle etter planen vært gjennomført i september 2021, men ble utsatt på grunn av høye smittetall i Kristiansand- og Grimstad-området i forbindelse med koronapandemien.

Stor konsert i Arendal Kulturhus

«Høydepunktet under årets Gathering blir konserten lørdag kveld, kl. 19.00. i Arendal Kulturhus» sier Morten Høie, Soul Children-kontakt i Agder og prosjektleder for Soul Children Gathering.

«Deltakerne på Soul Children Gathering bruker dagen på å øve inn et felles repertoar, som de fremfører sammen under konserten lørdag kveld. Vi håper at Normisjonsfolk fra hele regionen vil komme og høre på oss!

Det blir en forrykende konsert med det beste Soul Children på Sørlandet har å by på. Mass Choir’et, (norsk: felleskoret) bestående av Gathering’ens deltakere, opptrer sammen med solister fra de ulike korene.»

Morten fortsetter: «Koret ledes av dyktige lokale instruktører: Mari Strandberg – tidligere dirigent for Randesund Soul Children, Karoline Nilsen – dirigent for Flekkerøy Soul Teen, og Trond Vorhaug – som er dirigent for Hommedal Soul Children. Vi har også med et skikkelig bra band som består av Sørlandets beste musikere innen gospelsjangeren. Konferansierer for konserten er hentet fra Oslo Soul Teens

Billetter til konserten kan kjøpes på arendalkulturhus.no, under arrangementet «Konsert Soul Children Mass Choir».

Ønsker å vise igjen i byen

«Når vi i Soul Children arrangerer Gathering vil vi gjerne gjøre det med brask og bram, og gjerne gjøre oss synlige også utenfor bedehusets eller kirkens fire vegger. Derfor har vi i år valgt å legge Soul Children Gathering til Arendal Kulturhus» sier Høie.

«Som en del av programmet på lørdagen skal vi ha konsert i Arendal sentrum for å spre glede blant Arendals innbyggere. Vi håper folk i Arendal blir oppmuntret av å treffe oss i Soul Children bevelgelsen denne lørdagen!»

Håper på nye kor i Arendalsområdet

Høie forteller at ett av målene ved å velge Arendal som lokasjon er å inspirere til oppstart av nye Soul Children-kor i Arendalsområdet. «Per i dag finnes det tre kor som er tilknyttet Soul Children-bevegelsen i Arendal kommune. To tilknyttet Arendal Frikirke og ett tilknyttet Øyestad menighet (DNK),» sier Høie.

«I en by av Arendals størrelse er det plass til mange flere! Derfor har vi kontaktet menigheter i Arendal spesielt for å invitere dem til konserten lørdag kveld. Der kan de kan få et inntrykk av hva Soul Children er og bli bitt av Soul Children-feberen. Forhåpentligvis blir de så begeistret at de ønsker å starte sitt eget Soul Children-kor, og være med å bidra inn mot Soul Childrens visjon: ‘Å vinne og bevare unge for Jesus Kristus gjennom sang og musikk de kjenner seg igjen i!’», sier Morten Høie og smiler.