Driften på Eikely Senter legges ned

Eikely Senter er det blitt skapt mange gode minner helt fra oppstarten i 1954 og frem til i dag. Nå legges driften ned fra 1. august 2022.

Driften ved Eikely Senter legges ned 1.8.22.
Driften ved Eikely Senter legges ned 1.8.22.

Det har vært forkynnelse og bibelundervisning om Jesus på knøtteleir, barneleir, ungdomsleirer og andre møter og tilstelninger. Det har vært kompefester, søndagsbuffet, minnesamvær, bryllup, konfirmasjoner og andre selskapeligheter. Og på kjøkkenet har de produsert tonnevis med deilig mat og kokt litervis med kaffe til alle gjester gjennom alle år.

Nå er tiden kommet for å avslutte dette kapitelet og 1. august avvikles driften på Eikely.

Utfordrende økonomi

– Jeg kunne ikke lenger forsvare at Normisjons kollekter skulle brukes til å dekke underskuddet på Eikely, sier styreleder Ola Ketil Kvitstein om grunnen til at Eikely styret anbefalte at driften på Eikely legges ned.

Det har vært en anstrengt økonomi over mange år og det har blitt gjort et stort arbeid for å holde skuta flytende, men nå er det ikke flere steiner å snu. Derfor vedtok regionsstyret, på anbefaling fra styret på Eikely, å legge ned driften.

Irene Bjørklund Larsen og Sonja Aas har virkelig lagt ned et gedigent arbeid for Eikely Senter over mange år.
Irene Bjørklund Larsen og Sonja Aas har virkelig lagt ned et gedigent arbeid for Eikely Senter over mange år.

Takk og gode ord

– Eikely blir ikke lagt ned på grunn av dere to, men Eikely hadde blitt lagt ned mye før hvis det ikke var for dere to, sa styreleder Ola Ketil Kvitstein til de ansatte Sonja Aas og Irene Bjørklund Larsen.

– Dere er så behagelig å samarbeide med. Tusen takk for det gedigne arbeidet dere har lagt ned, fortsatte han i takketalen som ble holdt på stabsavslutning for regionens ansatte mandag 20. juni.

Sonja går nå videre til jobb på kjøkkenet på Bibelskolen i Grimstad, mens Irene skal over til Drottningborg for å jobbe.

Nye veier

På Eikely finner vi Frolands største og eldste barnehage: Eikely barnehage. De har 108 barnehageplasser og 35 ansatte. Barnehagen har et veldig godt rykte og hvert år er det venteliste for å få plass.

– Noen sier at det vært lite kristen forkynnelse på Eikely de siste årene. Men jeg sier at det aldri har vært så mye kristelig arbeid på Eikely noen gang. Hver dag synges det kristne barnesanger på de seks avdelingene og en gang i uka er det bibelsamling, forteller Ola Ketil engasjert.

Så selv om driften på Eikely Senter legges ned, så vil fortsatt Eikely barnehage fortsette med det flotte arbeidet.

Ola Ketil Kvitstein, styreleder ved Eikely Senter, holdt tale til de ansatte.

Takkefest til høsten

Regionsstyret vil invitere til en avslutningsfest på Eikely til høsten, med fokus på å minnes og takke for alle de gode stundene vi har fått oppleve på Eikely.

Datoen vil komme.