MER-konferansen

12-15. januar var det endelig klart for MER-konferansen. Etter avlysningen i fjor, var det en glede å samle alle ansatte og frivillige i Normisjon til en helg med masse bra seminarer, og mye sosialt etter en lang tid med pandemi. Fra Normisjon Agder var det rundt 40 som deltok, og tilbakemeldingen fra de som var tilstede var utelukkende gode.

Seminar ved Barbro Dragsjø.
 

Ørjan Tinnen, koordinator for konferansen og organisasjonsutvikler i Normisjon var fornøyd med at det flotte programmet som var planlagt i fjor, pluss noen helt nye høydepunkter ble realisert på årets konferanse.

Hovedtaler på konferansen var Trevor Dunham. En inspirerende taler og seminarholder som leder et spennende diakonalt og misjonalt arbeid i Marburg, Sør-Afrika. Menigheten samarbeider blant annet om praksis for studenter fra Bibelskolen i Grimstad. Trevor har besøkt mange menigheter på Sørlandet mens han har vært her. Så Normisjon Agder tok en prat med Trevor da han besøkte Norkirken Nedenes.

Trevor Dunham, her med pastor i
Norkirken Nedenes Inge Flaat.

Først og fremst, hva synes du om Norge?

”Jeg elsker Norge, folk er så vennlige. Bibelskolen i Grimstad har vært helt fantastisk, så gjestfrie. Og det å få se snø, hjemme er det veldig varmt og høy luftfuktighet. Så de er litt misunnelig på meg de hjemme.»

Norge er et av de vakreste landene jeg noen gang har sett.”

Trevor Dunham

Hvordan var det å være på MER-konferansen?

”Jeg deltar på mange konferanser, men jeg tror for min del dette har vært en av de vakreste konferansene jeg noen gang har vært på. Jeg tror nok en av grunnene til det er at folk har ikke sett hverandre på lenge etter korona. Se mennesker komme sammen, ta opp igjen kjennskaper. Se de snakke, smile og le sammen. Det var et privilegium å få kunne tale på konferansen, det var virkelig enestående. Lovsangen var flott, dere nordmenn er så musikalske. Det var en ekte velsignelse å få ta del i den helgen. Jeg er takknemlig.”

Du liker å utfordre mennesker du taler til, få de til å utfordre seg selv. Hvorfor det?

Jeg foretrekker å inspirere mennesker. Utfordre betyr at hvis de ikke klarer det så føler de skyld. Jeg vil ikke at de skal føle seg skyldig. Mens inspirasjon er et mektigere verktøy enn det å utfordre. Så jeg vil oppfordre mennesker, få de litt ut av komfortsonen. Få de til å erfare Gud på et nytt nivå. Og troen er det som tar oss dit.