Et godt sted å være.

Tekst og foto: Heidi.O Roland Publisert: 24.04.23

På hjørnet i Dronningens gate i Kristiansand sentrum ligger Dreieskiva Kafé og fritidshus. Norkirken Kristiansand sitt diakonale arbeid i bydelen. I det gamle bakeriet startet de opp våren 2021, og ser verdien i det arbeidet som skjer der. De vil bidra til at kvadraturen blir et bedre sted å bo i og leve i. Visjonen er at kaféen skal være et treffsted og samlingspunkt på tvers av kulturer og generasjoner. Og med hyggelige priser. Og tilbakemeldingene de får tyder på at Dreieskiva fungerer etter visjon.

Tilbakemeldingene er tydelige på at her er det godt å være, god atmosfære, deilig mat til hyggelige priser og nye relasjoner opprettes. Kaféen er mye i bruk og omsetningen øker stadig.

Pastor i Norkirken Kristiansand Erik Albert.

I tillegg til kafé er det en fritidsdel i lokalet for barn i barneskolealder. Her er det voksne til stede og dette er gratis å være med på. Albert forteller at foreløpig er det ikke så mange barn på fritidsdelen.

– Men de som er der tror vi det betyr veldig mye for. Og for oss er det jo først og fremst viktig med den ene.

Prosjektet er fortsatt ungt og det tar tid å etablere et sted som Dreieskiva, sier Albert. Han forteller at det er derfor mye spennende å se fram til.

– For oss som menighet er det veldig fint å ha et felles fokus utenom det «vanlige» menighetsarbeidet. Her tjenestegjør vi på tvers av generasjonene og styrker med det også fellesskapet internt i menigheten.

Da vi var innom tidligere i vinter var det tydelig at dette var en fin plass å være, og for å tjenestegjøre. Vi møtte tre blide og hyggelige damer som alle var enig om at det var veldig koselig å være i kafeen, og at de møter mange fine folk som er innom.

Fra venstre mot høyre: Inger Marit Olsen, Ruth K. Iversen og Anne Karin Larsen.

– Alle skal bli sett som likeverdige mennesker med respekt og kjærlighet. Vi skal møte hverandre i øyehøyde og ikke ovenfra og ned. De som kommet til Dreieskiva skal alltid oppleve at vi som er der har tid for dem. Vi får tid og mister ikke tid! Dreieskiva er en stor velsignelse for menigheten, og blir det heldigvis mer og mer for byen også!