Retreat på Gautestad med Geir Otto Holmås

Nå har du muligheten til å bli med på tre flotte retreat-dager på Gautestad Misjonssenter, fra 17. – 19. november.
Normisjon Agder arrangerer retreat for femte året på rad!
Og vi håper årets retreat blir minst like bra som i fjor.

Pris og påmelding

Retreaten koster kr. 1600,- for deg som er student, og kr. 2600,- for alle andre.
Dersom du ønsker enerom kommer et tillegg på kr. 300,-. (Vi anbefaler enerom).
Om du i tillegg ønsker å gi en gave, er du velkommen til det.

Mer info og påmelding finner du her.

Vakre Gautestad

Retreaten skal være på Gautestad Misjonssenter som ligger cirka 20 minutter nord-øst for Evje. Det er cirka 1,5 timers kjøring fra både Kristiansand og Arendal.

Vi er så heldige at Geir Otto Holmås skal lede retreaten for oss. Han har lang erfaring. Det vil også være mulighet for individuelle samtaler med Geir Otto.

Retreaten starter 18:30 på fredag og avsluttes senest kl. 16 på søndagen. Når du kommer vil du få god informasjon om hvordan det er å være på retreat.

Gautestad er et vakkert område, så vi anbefaler å ta med turtøy.

Har du spørsmål, ta kontakt med Johannes Vålandsmyr:
Tlf: 48198850
E-post: johannes.valandsmyr@normisjon.no

Hvorfor retreat?

En dag kom Jesus ned til stranden og utfordret noen unge fiskere til å gå fra båtene og følge etter ham. De gjorde som han sa. Siden var de alltid omkring ham. Et disippelskap var etablert. De så, lyttet og lærte.

Jesus kaller på mennesker i dag også. Mange hører og følger ham. Men nå er Jesus sammen med oss som den usynlige. Om du vil se, lytte og lære, kan du øve opp ditt indre blikk, se ham med troens øye. Dette er mulig fordi Jesus er nær – overalt og hos alle. Men noen ganger trenger vi avstand fra de daglige distraksjonene. Jesus blir lett utydelig for oss. Da trenger du å oppsøke steder der du kan være alene sammen med Mesteren. Også i dette er Jesus vårt forbilde. Det fortelles at “selv trakk han seg ofte tilbake til ensomme steder og ba der” – det vi kaller retreat.

Hva er retreat?

Det betyr helt enkelt å trekke seg tilbake til et stille sted sammen med Jesus. Den vanligste form for retreat i Norge er den som er utviklet på Sandom Retreatsenter i Lom og preges av to hovedelementer: Stillhet og en fast dagsrytme. Den vektlegger den “talende stillheten” og sentrerer om den oppstandne Jesus som er overalt, hos alle og midt iblant oss. Vi inviteres til å sitte ved Jesu føtter og bare være stille for å høre Guds og vårt eget hjerte slå. Målet er å styrke vår identitet som Jesu disippel i dag.

En velprøvd dagsrytme hjelper deg til indre samling og gjør deg åpen for Gud. Den gir deg tider alene i taushet og tider til fellesskap og samtale, anledning til å vandre i naturen. Sammen med stillheten er tidebønnene og gudstjenestene i kapellet selve bærebjelken i retreaten. Det gis også tilbud om personlig veiledning – om du ønsker det.

Retreat-dagen består av følgende elementer: Tidebønn, tur, fritid, Jesusmeditasjon, bønn og forbønn, lyttegruppe, åndelig lesning, lovsang, kort undervisning, stille måltider med musikk.

Under gudstjenestene, veksellesning og bønnen i kapellet leser, ber og synger vi ganske enkelt Guds ord. Det er også rom for fri bønn og stillhet. Måltidene nytes i taushet med musikk. I lyttegruppen tar vi utgangspunkt i meditasjonsteksten og deler tanker og erfaringer med hverandre. Etter kveldsbønnen er det igjen stillhet ute og inne frem til neste morgen.

Trykk her for å melde deg på i dag!