Et av Arendals største treffpunkt for eldre.

Tekst og foto: Heidi.O Roland Publisert: 14.09.23

I Norkirken Nedenes har det i en årrekke vært arrangert Hyggetreff hver andre tirsdag i måneden. Dette har etter hvert blitt veldig populært, så det er ikke bare eldre fra områdene rundt Nedenes som tar turen. Her kommer de fra blant annet Flosta, Tromøya, Eydehavn og Fevik. Det første hyggetreffet denne høsten den 12. september kom det 87 mennesker. Så dette er et av de største treffpunktene for eldre i Arendal.

Det var Harald og Kari Johnsen som startet det opp, de holdt på i 7 år før de ga stafettpinnen over til blant andre Marthe Kristensen i 2018. Hun forteller at det var lett å ta over da det var lagt et godt grunnlag av ekteparet Johnsen.

– Det som er viktig er at det er gode temaer som trekker folk, også er det veldig viktig med god mat. Det er hygge og det er gode samtaler. Det er noe alle som kommer setter pris på. Det er mange som strømmer til, og det er vi virkelig takknemlige for.

Det er en del som ikke går i noen menighets eller kirkesammenheng som kommer gang på gang. Dette tror Kristensen har med rykte Hyggetreffet har opparbeidet seg i forskjellige omgangskretser.

– Alle blir sett her når de kommer inn, og alle vil ha noen å prate med. Så det kan være ganske høylytte samtaler, og det kan være ganske vanskelig å få roet de etter hvert fordi at de møter mennesker. Og vi har alltid andakt, men menneskemøter er det viktigste tror jeg.

Det er et stort arrangement med 60-90 stk hver gang, men det er ikke noe problem å få frivillige til å hjelpe til. De er 10-12 damer hver gang som steller i stand.  Det er ordentlig borddekking, og nydelige smørbrød blir laget. Også eplekake med is sto på menyen denne gangen. De har også åresalg hver gang med mange fine og ordentlig premier.

Denne tirsdagen var det Kristin og Terje Solheim som var og fortalte om emigrasjon til Amerika. Terje hadde også andakten der han sang og forkynte.  

To som er faste på Hyggetreff er Reidun Mosvold og Ingebjørg Løddesøl. De har kjent hverandre siden de var 16-17 år. De tok opp igjen kontakten da de ble eldre, og Reidun som går på Nedenes oppfordret venninnen til å fylle bilen, og komme til Nedenes på Hyggetreff.

Så det gjør Ingebjørg en tirsdag i måneden. Da fyller hun bilene med damer fra Løddesøl. Og Ingebjørg forteller at de trives veldig godt på disse treffene.

– Det jo fryktelig hyggelig å komme hit, deilig mat og fin atmosfære. Fin sang og taler. Det er lagt opp så fint synes jeg. Du føler deg så velkommen, og du får masse tilbake. Du fylles opp, og som er veldig godt å ta med seg hjem.

Vi snakket også med venninnene Åse Knutsen og Anne Marit Repstad, lurte på hvorfor de kom på Hyggetreff.

– Det er så jilt, kommer det kontant fra Åse.

Begge er enig i at det er kjempehyggelig og sosialt. De trekker fram at det er flotte og interessante temaer hver gang.

– Så er det jo veldig gode og flotte smørbrød, skyter Anne Marit inn.  

En annen som har tatt turen er Ann Isaksen. For henne er Hyggtreff veldig viktig.

– Det er min sosiale omgang, det er bra for helsa. Komme seg ut å treffe folk. Det er alltid trivelig å komme hit. Man føler seg alltid velkommen.

Maten er veldig viktig på Hyggetreff, og det er sikkelig forseggjort.

Denne høsten skal de få besøk av Kjell Wedø, som skal ha tid for undring som tema. Fridunn Tørå Karsrud skal snakke om bibelfortellinger. Kurt Hjemdal avslutter denne høsten med, «Med stive underskjørt» Mitt liv med ei jente fra Natvig. Så her er det variasjon i programmet, og det er kanskje det som har gjort dette treffet så populært.