Evjetun innbyr til gratis julefest

Saken opprinnelig publisert på nlm.no. Tekst: Ellen Sørlien/NLM Region Sør Foto: Arve Bjerke

De ansatte på Evjetun gir en gratis arbeidsdag for å stelle i stand til familiefest for de som trenger en ekstra håndsrekning i førjulstiden.

– Det var Evjetun-ansatte Irene Andreassen som kom med ideen og tok initiativ til denne samlingen, forteller Sverre Høgsås som er daglig leder på leirstedet.

– Det er mange som sliter økonomisk og det er flott å kunne gi et ekstra håndslag til de som trenger det nå før jul, sier han.

Flere lokale sponsorer

Arrangementet skal være 7.desember og er et samarbeid mellom Norkirken på Evje, Byglandsfjord Grendelag og Evjetun.

– All maten og alt som skal til for å avholde denne julefesten er sponset av det lokale næringslivet. Det betyr at de som komme vil få alt gratis. Alle barna vil få gaver denne kvelden og det er også sponset av lokale aktører, sier Sverre Høgsås.

Hvor mange er det som er påmeldt?

– Det er 150 påmeldte, så da er det fullt hus. Jeg håper at jeg slipper å si nei til noen, sier han. Høgsås forteller videre at det er ca. 8 ansatte på Evjetun som gir en gratis arbeidsdag for å gjennomføre dette arrangementet.

– I tillegg kommer de både fra Byglandsfjord Grendelag og Normisjon og hjelper til. Til sammen er vi rundt 20 personer som er involvert i arrangementet.

Skikkelig juletrefest

De 150 påmeldte kan glede seg til både, ribbe, kalkun, kaker, dessert, brus og kaffe. Sverre Høgsås skal lede julefesten og han kan love at det blir både sang, gang rundt juletreet, leker, utdeling av gaver og mye mer.

– En skikkelig juletrefest. Det er mange ukrainske flyktninger som har meldt seg på festen i tillegg til mange som kommer fra Bygland og Evje og Hornnes-området. Hvis det blir noe penger til overs etter julefesten, vil det gå til innkjøp av matkasser som blir delt ut før jul via Norkirken på Evje, avslutter Sverre Høgsås, daglig leder på Evjetun Leirsted.