Ny gjenbruksbutikk i Arendal.

Noe spennende er på gang i region Agder. Havstad Bedehus skal bli en gjenbruksbutikk i løpet av høsten hvis alt går etter planen.

Torsdag 23. mai var det informasjons møte på Havstad, da var Anita Næss Thorängen fra ledelsen i Galleri Normisjon ved Hovedkontoret i Oslo med for å orientere, inspirere og veilede videre. Næss Thorängen og Martelita Johannesen vil være med under hele oppstartsperioden, og bistå med all mulig hjelp, og sette standard og retning for hvordan butikken skal drives.

Det er til nå tretten Galleri Normisjon-butikker. Ledelsen i Normisjon ønsker at disse gjenbruksbutikkene skal ekspandere. Flere årsaker til det, men den viktigste årsaken er at vi ønsker å ha mulighet til en litt annen møteplass. Man får kontakt og felleskap med kunder og frivillige. Det er en anledning til å presentere Normisjons arbeid på en ny arena. Så er det et økonomisk aspekt her, det er en alternativ inntektskilde, når givertjenesten i regionen går ned. Og det siste er miljøaspektet. Vi må tenke på miljøet, og det overforbruket som er i dagens samfunn. Thorängen presiserer at klær er det viktigste å få inn, for miljømessig er det altfor mye klær som produseres.

Det trengs mange medarbeidere. Eksempler på oppgaver er;

  • Pakke ut og prissette varer, lage utstillinger.
  • Rydde, vaske, holde i orden.
  • Selge og informere.
  • Hente varer hos folk.
  • Lage kaffe, skape miljø, prate med kunder.
  • Sosiale medier, annonser o.l.

Så her er det oppgaver som kan passe til alle og enhver. Dette kan bli et spennende prosjekt, der vi kan nå nye mennesker. Å skape nye felleskap og et godt miljø for både de som er frivillige. Og for de som kommer for å handle og ta av en prat over en kaffekopp.

Ønsker du å være med som medarbeider send en mail til region.agder@normisjon.no eller ring 37 25 68 04.

Det var en del som deltok på informasjonsmøte, men regionen ønsker at dette er informasjon som kommer ut til alle. Så leser du dette, snakk om det i din krets og forsamling. Mer informasjon finner du her.

Galleri Normisjon sine sider.