Kirken går videre og nye mennesker blir døpt

Alf og Hilde Halvorsen er travelt opptatt både ute i Mali som misjonærer og hjemme i Norge som forkynnere. Vi tok en prat med dem for å høre litt hvordan oppholdet i Mali har vært og hva som er planene fremover.

Urolig nord i landet

-Disse månedene vi har hatt i vinter var preget av uro nord i Mali, men litt roligere der vi bor. Dessverre ser vi at når det er urolig i en del av landet så sprer trusselen seg og det var noe banditter i området vårt. Vi må dermed passe på hele tiden når vi kjører, ikke være ute om kvelden, låse porten og ikke holde oss nede i sentrum av hovedstaden, svarer Hilde på spørsmålet om hvordan oppholdet i Mali har vært.

Samtidig legger hun til at det har skjedd mye gledelig:

-Kirken går videre, nye mennesker blir døpt, det nye testamentet på malinké nærmer seg slutten og bibelkurset i februar var vellykket med 30-40 deltakere i 4 uker.

Ny bok om tiden i Mali

Hilde og Alf jobber med å trappe ned sitt arbeidet i Mali og i den forbindelse skriver de bok. De håper på å kunne begynne å selge den på sommerens Bibelcamp i Grimstad. Om tre dager skal den leveres til setting. 

-Vi sitter og skriver og skriver og finner bilder og lysbilder. Mange minner strømmer på, og vi ser at kirken har vokst på disse 40 årene, forteller Hilde.

Alf Halvorsen døper et barn i Mali

Mange forkynneroppdrag 

-Nå har vi ganske mange møter i mai og juni. Så litt ferie, og deretter flere møter og fjelleir i Hemsedal og Alf drar til Valderøy noen dager, oppsummerer Hilde om tiden fremover her i Norge.

Skal dere tilbake til Mali?

-Hvis Gud vil og Mali er rolig nok, reiser vi ut i september og blir til april neste år.  Da er det min tur (Hilde) til å bli pensjonist til høsten. Men noen møter vil det også bli på våren og sommeren og tidlig høst 2023, forteller Hilde.

Vi takker for praten og ønsker Alf og Hilde Guds velsignelse videre for tjenesten!