Fra Agder liketil jordens ender

Tekst og foto: Heidi O. Roland Publisert: 13.10.23

Mandag 9. oktober inviterte region Agder til Misjonskveld i Oddernes menighetshus. Det ble en flott kveld der vi fikk høre om de forskjellige prosjektene i mange land. Men det var også en kveld for markeringer. Flere i staben i regionen har enten gått av med pensjon eller byttet beite, så da måtte det selvfølgelig bli markert.

En av de som ble takket var selvfølgelig Hilde og Alf Halvorsen, for sine ble 40 år i Mali.

Her får Alf og Hilde Halvorsen en takk fra internasjonal avdeling ved Mirjam Artmark Aanensen.

De åpnet kvelden med å fortelle litt om bakgrunnen for at de havnet i Mali. Med mye humor og glimt i øyet ble det et innlegg med mye latter fra salen.

De kunne fortelle at arbeidet går veldig godt selv om de ikke er der. Hilde og Alf er veldig glad for at Therese Glendrange fortsatt er i Mali, og driver det viktige arbeidet videre.

Vi fikk også være med ekteparet Kolaas til Bhutan. Solveig og Andreas er med i stiftelsen Progreso som Normisjon samarbeider med om prosjekt mental helse i Bhutan. Dette prosjektet skal gi faglig støtte og veiledning til skolerådgivere og andre som jobber med forebyggende tiltak mot psykisk lidelse.

De fortalte også om den flotte jobben musikkterapeuten Anne Kippenes gjør der. Og om jobben den kjente musikeren Jigme Drukpa gjør for psykisk utviklingshemmede. Drukpa har tidligere studert ved Ansgar høyskole.

Europamisjon fikk vi også høre fra. Marit var sammen med flere ungdommer fra Agder på misjonstur til Tsjekkia i sommer. Hun fortalte om sine inntrykk, og det de fikk være med på den uka de var der.

Etterpå fortalte Kristian Lande om det som skjer i Tsjekkia.

«Under mission week i Litvinov, nord i Tsjekkia i mai hadde 60 nye ungdom funnet veien til kirka den siste kvelden, bare noen dager i forveien ante de ikke engang at den fantes. Flere av dem er vidåpne, og ender i lange samtaler med norske eller tsjekkiske kristne. Kun 1,2 % er medlem i en kirke (inkl. katolske) i denne regionen, langt, langt færre har en reell tro.»

Men Lande forteller at de opplever at Gud åpner en dør for evangeliet her. Han synes det er kjempegøy at unge fra Agder har lyst til å dra på teamtur til Tsjekkia. Det er viktig at også unge blir engasjert i misjonsarbeidet, og at det legges til rette for at de kan også får reise ut.

Gunnar Urstad delte litt informasjon om det unge paret fra sørlandet som befinner seg i et av de farligste landene å være kristen i. Du kan lese mer om dette misjonsoppdraget her.

Mette og Roger Sørensen hadde sang og musikk.

Normisjon sentralt hadde også utsending denne kvelden. Internasjonal leder Tore E. Bjørsvik deltok under kvelden.

Arne Inge Vålandsmyr og Gunhild Abel er blitt pensjonister, så de ble takket for jobben de har gjort i regionen over mange år.

Tonje Teistedal og Kristine Kjetså-Norum har byttet jobb, og ble takket for alt det flotte de har gjort for barn og unge i Acta Agder.

Dette ble en flott kveld der vi fikk høre mye om det som skjer rundt i verden der mennesker fra Agder har vært, og er involvert. Og vi fikk gi en ordentlig takk til noen dyktige folk. Og det ble selvfølgelig feiret med en riktig så god marsipankake.