På MER-konferansen er livet helt topp.

Tekst og foto: Heidi.O Roland Publisert: 14.01.24

Slik lyder årets konferansesang. MER-konferansen arrangeres helgen 12-14. januar i Imi-kirken i Stavanger, for ansatte forlenges konferansen med en dag.

En god gjeng fra Agder er i Stavanger, en av de er Anne Honnemyr pastor i Norkirken Vennesla. Hun synes det er har vært en fin konferanse.

«Jeg synes det er inspirerende, også er det veldig fint å treffes i Normisjonsfamilien. Også er jeg stolt av ærligheten og det framtidsrettete fokuset som er.»

Thanon, pastor i Nexus church i Thailand talte lørdag kveld. Han sa at han forsto jo ikke hva folk sa. Men han forsto at vi var glad og fornøyd. For det var så mye smil og latter tilstede.

Generalforsamling

Nytt av året er at generalforsamlingen og Actas landsmøte er flyttet til denne helgen. Hallgeir Solberg ble gjenvalgt til leder av landsstyret, og begir seg da ut på sin tredje periode i vervet.

Normisjon Agder Trossamfunn ble en engasjerende sak, og mange ville ha taletid på denne saken. Avstemningen endte med 242 stemmer for og 21 mot sentralisering av trossamfunnregisteret.

Sak om generalforsamlingen kan du lese her.

Ny strategiplan

Under konferanse har den nye strategiplanen til Normisjon vært tema.

«Acta og Normisjon står samlet i oppdraget om å nå nye generasjoner og folkeslag med evangeliet om Jesus Kristus. For å få til dette, trenger vi et tydelig språk som setter felles retning.» skriver Normisjon sentralt på sine sider.

Den nye strategiplanen skal gå fram til 2030.

Egder i aksjon

Under konferansen har mange egder vært i aksjon på scenen og seminarer blant annet. Elisabeth Dørdal, Hildegunn Garnes Reigstad og Torjus Vierli fra Norkirken Grimstad har bidratt med lovsang.

Ove Kleveland, pastor i Norkirken Hald hadde seminar søndag med tittel «Dit ingen har gått før.» I seminaret fikk man møte Normisjons utsendinger til Sentral-Asia, og høre erfaringer fra Norkirken Hald som har fulgt disse utsendingene tett.

Kleveland hadde barkrakk-prat med Kristine Kjetså-Norum på scenen lørdag kveld, der de snakket om det som har skjedd på Vigeland det siste året. Det ble mye applaus, og det var sterkt å høre hva dette har betydd for de kristne i bygda, og for Kristine personlig. Tidligere sak som er skrevet om Vigeland finner du her.

Hilde Halvorsen gjorde en formidabel innsatts på vegne av Region Agder i Reaksjonsmesterskapet og kom seg helt til finalen. Men i nattesten ble regionleder i Trøndelag Eivind Lånke Risholm for sterk.

Misjonstivoli

Lørdag kveld var det Misjonstivoli med Morten Høie som primusmotor. Det ble en moro kveld med blant annet rockering, triksekonkurranse, bowling og lykkehjul med generalsekretæren Kjetil V. Haga og Kjartan Sørheim. Der ble det ble mange armhevninger og chili-spising på de begge.

Virket som at folk syntes dette var en morsom måte å samle inn penger på. Det som ble samlet inn går til Normisjons arbeid i Thailand. I løpet av helgen ble det samlet inn nærmere 250 000 kr til arbeidet i Thailand.

For de som ikke skulle være med på mandag avsluttet konferansen på søndag med gudstjeneste kl.11.

Et ord som har gått igjen i prat med sørlendinger om hvordan det har vært å være på MER, så er det inspirerende. Så om du vil være med å bli inspirert, så er det bare å melde seg på neste år.