Fantastisk lederhelg!

15.-17. mars sto lederleir på planen for Acta Telemark. Road trip til Bibelskolen i Grimstad var planlagt og ble gjennomført med stil.

Gjengen samlet foran Bibelskolen i Grimstad

Med et godt samarbeid med Bibelskolen ble leiren en suksess. Hele 34 ledere/lederspirer dro forventningsfulle av gårde fredag ettermiddag. Pizzabakeren hadde disket opp med fantastisk kveldsmat da vi ankom Grimstad. Kvelden ble brukt på å bli kjent med et av misjonskonseptene til Acta, Kompis, og å bli kjent med hverandre. Det var nemlig mange nye ledere påmeldt i år.

Lørdagen var «maratondagen». Tre seminarer + aktiviteter sto på programmet. Bibelskolen er utrolig gode på apologetikk, eller trosforsvar. Dette er et tema som kommer til å bli viktigere og viktigere fremover. Hvorfor tror vi egentlig på det vi gjør? Har vi gode grunner til å tro det vi gjør? Og, ikke minst; hvorfor tror de som ikke har en tro, på det de tror? Fordi, ALLE tror på noe. Har de gode grunner til å tro som de gjør?
Her var det nok en del av samtalene som var litt vanskelig for de ferskeste lederne, men fullt ut like viktige å få et innblikk i.
Lørdag kveld ble det mulig å stille de vanskelige spørsmålene. «Grill en kristen» er et konsept som blir mer og mer populært både på skoler og i andre sammenhenger. Her er det mulig å stille alle slags spørsmål til personene som sitter i panelet. Så også denne helgen. Deltakerne fikk svar på mange vanskelige spørsmål, men de ble også utfordret til å søke sannheten selv og ikke tro på alt det de hørte fra panelet uten videre.

En påstand som ble litt ransakende var denne: «Du vil tro på sannheten, ikke kristendommen».

Kanskje litt provoserende? Uansett. Det er ikke kristendommen vi ønsker å tro på, vi vil tro på sannheten. Og da må man finne gode argumenter, slik at sannheten kommer frem. Og det finnes svært mange gode argumenter for at Jesus har levd, lever og er sannheten.

Om deltakerne døgnet eller ikke natt til søndag, vites ikke. Men den siste dagen ble også bra, selv om det var noen trøtte deltakere… De fleste holdt seg våkne under gudstjenesten vi deltok på i Grimstad Norkirke. Den nye og flotte kirken ligger på samme området som Bibelskolen.

Før vi reiste hjem igjen fikk vi også tid til å gå igjennom beredskapsplanen på Oksøya leirsted og hva det vil si å være en leder og et godt forbilde for andre. Alle som var med ønsket å være ledere på sommerens leirer i regi av Acta Telemark, noe som lover veldig bra!

Vi ønsker å takke for en super helg! Vær gjerne med å be for den flotte ledergjengen vår!