Leirsommer er topp!

Når jeg ser tilbake på leirsommeren, er det mange høydepunkt jeg sitter igjen med.

ÅRETS LEIRSJEFER
Først av alt ønsker jeg å trekker frem årets leirsjefer. I år har vi hatt flere ekstra unge leirsjefer som har tatt en utfordring på strak arm. Som Actaleder kunne jeg gått inn og tatt disse rollene, men på lang sikt er ikke dette en god måte å bygge en organisasjon. Jeg ser mer på meg selv som en veileder, som er i bakgrunnen og kommer med råd og innspill der det trengs. Skal vi holde på ungdommene, må vi også gi dem nye og mer utfordrende oppgaver som de kan strekke seg etter, derfor utfordrer vi ofte nye ungdommer til å være leirsjefer og ha korte andakter. På Kids Camp var det Bertil Tobias Digranes Bøen (17) som var leirsjef og på SommerAction var det Ingrid Eriksrød (16) og Ada Ripegutu Valle (16) som ledet leiren. På begge leirene var det eldre ledere og ansatte som hjalp og veiledet dem. Dette er en utrolig flott måte å gi stafettpinnen videre til neste generasjon på!

SommerAction i gode hender. Bfv: Kjøkkenfolket; Svein Foldøy, Inger Pernille Ryste, Ståle Ryste
Fvv: Leirsjefer for første gang; Ingrid Eriksrød og Ada Ripegutu Valle

ANDAKT OG VITNESBYRD
Under SommerAction hadde jeg også utfordret 4 av ungdommene til å holde et vitnesbyrd. Noen synes dette er litt skummelt, men de fleste av dem kaster seg ut i utfordringene og vokser på den. Ved å gi ungdommene mulighet til å sette ord på troen for andre, blir de også mer bevisste på hvorfor de er kristne. Vitnesbyrdet er dermed viktig både for dem selv og for tilhørerne. Det er ikke alltid forkynnernes ord når inn, men et vitnesbyrd fra en leder som man ser opp til, kan nå inn og ha stor effekt. Variasjonen er viktig!

KOMPIS
Temaet for leirene i år har vi lånt fra Actas misjonsprosjekt «Kompis». Undervisninga har handlet om at Jesus er vår kompis, Han er en kompis som tilgir, som hører bønn og som er med når vi forteller om ham til andre (driver misjon). Kollektpengene fra årets leirer går til dette prosjektet.

LEIRDELTAKELSEN
Leirdeltakelsen har også i år vært svært god. Vi startet sesongen med ALF-leiren og Oksøysstevnet i pinsehelgen. Nytt av året var at det var muligheter for overnatting til 2. pinsedag. Ca 30 mennesker, – både voksne og ungdom, benyttet seg av tilbudet. Besteforeldre- og barnebarnleiren var først ut av de store leirene. Denne var sprengfull med 97 deltakere og nesten 20 ledere. Magnus Stulen og May Selle var leirsjefer. Ingebjørg og Terje Herås samt Liv og Steinar Lund var også med som «vertskap » for besteforeldrene. Terje hadde andaktsansvaret for de voksne. Bocchiaturnering og basar er to stikkord som løfter leiren til stadig nye høyder! Kids Camp fulgte så med et noe lavere deltakertall enn tidligere. Tone Arntzen og Gunn- Marit Selle holdt andakter for barna og leiren gikk veldig bra.

SommerAction var svært populær. Hele 10 personer måtte avfinne seg med at det kun ble venteliste på dem dette året. Leiren var mer enn fullbooket og 80 deltakere fikk oppleve en flott leir med masse aktivitet, mye god forkynnelse og mange engasjerte ledere. Også her var Tone Arntzen med på å forkynne Guds Ord. I tillegg hadde vi invitert tidligere Bangladeshmisjonær Martha Irene Eriksrød til å komme for å prate om sin kompis og hvorfor hun valgte å reise til Bangladesh. Samtlige deltakere satt klistret til stolryggen med ørene på stilk da Martha Irene fortalte om sine erfaringer. Til slutt var det ungdomsleir. Med 31 deltakere fikk vi en god leirfølelse. Ungdomsleiren på Oksøya er bygd mye rundt konseptet «Café Øen» på kveldene. Der er det café med diverse underholdning som brettspill, quiz, nattkino og «vinn på minuttet». Vi hadde også fått låne paintballutstyr fra Acta VeBu. Det var svært populært. Andaktsholderne var Anders Kjøllesdal Hansen og Eirik Fjeld. Anders har vært med på mange leirer som deltaker og leder de siste årene. Han er god til å kommunisere og formidle Guds Ord. Vær med å be for ham, når han nå skal til med en ny hverdag som student på IMI sin Acta lovsangsskole i Stavanger. Vi arrangerte også to Q&Amøter (engelsk for spørsmål og svar) der deltakerne fikk stille alle slags typer spørsmål, om ønskelig annonymt. Det er utrolig viktig å åpne for spørsmål, for ungdommene sitter med mange spørsmål som omhandler tro og hverdagslige utfordringer.

VALGTE JESUS
Mest gledelig var, at det også på denne leiren var flere som valgte å ta et standpunkt om å følge Jesus. Det er målet med alt vi holder på med og viser at leirarbeidet er noe av det viktigste vi holder på med!

Tekst: Eirik Fjeld