Fornøyde ledere

Lederleirer er i vinden som aldri før i Telemark! På en eller annen måte har vi klart å få til et miljø der det er kult å være med på lederleirene våre. Og lederleirene har de siste gangen absolutt ikke vært noe hvilehjem!!

I slutten av oktober arrangerte vi vår andre lederleir i 2019. I vår hadde vi tatt turen til Bibelskolen i Grimstad. Denne gangen var det et samarbeid med Acta i Vestfold/Buskerud (VeBu) og det var de som var verter. Strand leirsted på vakre Østerøya ble brukt til overnatting og mesteparten av måltider, mens Sandefjord Normisjon stilte lokalene sine til disposisjon både fredag kveld og store deler av lørdagen. 30 ledere fra Telemark og 15 fra VeBu var samlet til en helg som satte spor på mange måter.

Til en forandring, så hadde vi denne gangen mulighet til å være miljøbevisste når vi skulle forflytte ledergjengen mot Vestfold. Ungdommene møtte opp på perrongen som var nærmest Skien eller Porsgrunn og det hele ble en sosial start på turen i og med at vi ordnet oss en hel togvogn til oss selv. Actalederen var svært fornøyd når toget forlot Porsgrunn og alle på deltakerlista var kommet J

VeBu hadde lovet å diske opp med mat når vi ankom Sandefjord og det var stor stas da vi så at det var taco som sto på bordet da vi ankom lokalet etter en liten spasertur fra togstasjonen. Som alltid tar det litt tid før to gjenger klarer å menge seg med hverandre, men utover i helga var det mange som hadde fått seg nye venner J

Team Skjærgårds, et musikkteam bestående av 5 ungdommer som er knyttet til Viken Folkehøgskole og som Skjærgårds og Acta sentralt også kan benytte seg av, hadde programmet hele fredagen. De hadde konsert, fortalte om Acta sitt misjonsprosjekt (Kompis) og holdt andakt om den kjærlige Faren. De tok opp flere av ungdommene til å spille de forskjellige personene i fortellingen, noe som krydret andakten!

Etter konserten forflyttet vi oss til Strand leirsted med to biler som Gjennestad Videregående skole hadde vært snille og lånt ut til oss som vi kunne benytte hele helgen. Med en 7-seter og 9-seter gjorde det jobben lett for oss!

Om det var alle som fikk en god natts søvn er vel heller tvilsomt, men alle møtte til frokost kl 09 lørdag. Deretter var det et ord for dagen og litt fritid, før vi gjorde oss klare til å brenne av litt krutt i dobbel forstand. Kamuflasjedresser, maske og paint ball-markører var nå utstyret vi måtte ta med oss til VeBu sin egen paint ball-bane en liten spasertur vekk fra leirstedet. Paint ball er en populær aktivitet for både gutter og jenter og alle som hadde lyst fikk prøvd seg på. Og som seg hør og bør ble aktiviteten avsluttet med en fylkeskamp mellom Telemark og Vestfold som endte i et hederlig 1-1-resultat.

Etter dusj og lunsj dro vi tilbake til Norkirken hvor undervisning med Kristian Øgaard ventet. Kristian er Acta sin nasjonale leder og er utrolig dyktig i sin kommunikasjon med ungdom. Bestillingen han hadde fått fra Actalederne i regionene var ikke liten. Følgende overskrift var dette blitt formulert i: «Forsoning, frelseslære og grunnleggende greier». Mange ganger når vi er sammen med våre ungdommer tar vi oss ikke tid til å gå dypt i grunnleggende temaer. Derfor hadde vi nå lyst til å ta oss tid til nettopp dette og Kristian tok oss igjennom forskjellige dimensjoner ved frelsen. Jeg spurte noen av ungdommene i etterkant og flere av dem synes det var heavy (noe det virkelig var!), men veldig interessant!

Og når et av svarene fra en anonym spørreundersøkelse fra leiren er som følger, vet vi at det vi gjør er riktig; «Jeg likte programmet og det vi lærte, Jeg har kost meg og hatt det veldig gøy. Deg er veldig gøy å få kunne bli kjent med denne gjengen. Jeg setter veldig pris på det å ha et kristent miljø som dette

På kvelden var det Q&A (spørsmål og svar) der deltakerne kunne stille de vanskelige spørsmålene. Vi fikk inn ca 50 spørsmål om livet som kristen, utfordringer, dilemmaer, tanker, ærlige spørsmål, fortvila spørsmål mm. Fantastisk å kunne være med på å prøve å gi noen svar/tips til en slik herlig gjeng med ungdommer! Er det en ting som er viktig i arbeid blant unge, er det nettopp dette. De siste par ungdomsleirene har vi innført en slik «undervisningsform» der spørsmålene setter agendaen. Anonyme spørsmål er en flott måte å få samtaler om vanskelige og utfordrende temaer.

Leiren ble avsluttet med gudstjeneste sammen med Bibelkonferansen søndag formiddag. I forkant av gudstjenesten hadde ungdommene pratet om teksten som Kristian talte om. Dagens tekst var lignelsen om den kjærlige Faren (som vi også hadde fått presentert på fredag kveld). Våre forberedelser gjorde sitt til at de ble mer engasjert under talen. De hadde tross alt tenkt og pratet over det samme tema rett i forkant. Seks av våre jenter fra Telemark var med som forsangere og gjorde denne jobben meget bra!

Alt i alt var dette en flott helg sammen med Acta (og Normisjon) sin fremtid, både i Telemark og VeBu. Neste lederleir blir på våren og vi gleder oss allerede! J