Soul-leir i sommersol

Første helgen i juni var det duket for årets høydepunkt i Soul Children i Hordaland. Leiren samlet rundt 80 barn og unge.

– Det beste med å være på leir er å møte nye folkog ha det kjekt, sier venninnene Marie Nesse og June Tverborgvik. De kommer fra Bømlo for å delta på leiren som holdes på Nordhordland folkehøgskole.
– Vi har øvd til konsert, sunget, danset og vært med venner, sier de to som legger til at andaktene har vært fine.

– Det er fantastisk å være her, sier Lene Fylkesnes Nesse. Hun er både mamma til Marie og medleder i Bømlo Soul Children.

– Det er fantastisk å være her. Åvære på leir sammen betyr mye for det sosiale. Her blir vi kjent med hverandre, sier Fylkesnes Nesse.

Dans og Jesus

Hun sier videre at de som erledere synes det er viktig med et kristent innhold på disse leirene.
–Nå for tiden får de ikke høre så mye slikt på skolen lenger. Fylkesnes Nesse legger til at det har vært mye fokus på dans denne leiren. Det med dansen kan Barbro Sulebakk, Soul Children-konsulent i Hordaland, bekrefte.
– I år har vi et spesielt fokus på dans. Et team fra SubUrban, som er Acta sitt danseopplegg ble med hele helgen.

– Her lærer vi nye sanger og danser som en kan bruke senere i eget kor, sier Sulebakk. Hun forteller videre at det er viktig med happeninger for korbarna som er gøy.
– På leir blir vi bedre kjent. Vi kjenner på at vi er mange og at vi er en familie. Slike leirer erekstra bra og viktige for små kor,mener Sulebakk. Hun synes også det er flott at ledere får være sammen og inspirere hverandre.

Fritidsaktivitet i Bergen

To som setter stor pris på Soul Children-leir er Ingvill Christensen og Anja Totlandsdal fra Tysnes. De to er ledere i Tysnes barnekor og i Tysnes Soul Children.
– Det er kjempekjekt og sosialt å være på leir. Her får deltakerne synge og danse. Denne leiren ernoe å se frem til for oss. Her er det trygghet og gode rammer, og vi gjør vårt for å sørge for at allefår være med. Deltakerne blir også kjent med jevnaldrende fra andre kor og de får en leir med kristent innhold, sier de to lederne. De kan ikke få rost Barbro Sulebakk og arbeidet som legges ned i Soul Children lokalt i Hordaland.

– Det er en kjempeviktig motor for oss på Tysnes. Det er viktig å kunne samle alle, og skape gode knutepunkter for korene. Barbro Sulebakk har gode kontakter, og vet hvordan ting skal gjøres. Så hjelper vi til så godt vi kan, sier Christensen og Totlandsdal. Begge har døtre som synger i Bergen Soul Teens.

– Vi har ikke tenåringstilbud på Tysnes for jentene, derfor kjører vi de til Bergen hver mandag på øving. Det er helt fantastisk for de å være med på. Her blomstrer de, forteller lederne fra Tysnes. Mødrene bytter på å kjøre jentene til byen.
– Vi kjører gjerne et par timer hver vei for at de skal få med seg dette.

Felles glede

Barbro Sulebakk forteller at leiren ble startet opp for noen år tilbake. Grunnen var at man ønsket å gjøre noe felles for alle korene.

– Den første leiren hadde vi for å samle korene og spille inn CD. De skulle være med på TeamSulebakk sin CD Elsket. Leiren ble så vellykket at vi ønsket å fortsette, sier Barbro Sulebakk. Hun mener det er viktig at korene har noe kjekt å se frem til og glede seg til.

Et viktig møtested

– Soul Children-leir har blitt et veldig viktig møtested for unge korister i Hordaland. Vi er skikkelig stolte over å kunne tilby denne Soul Children-leiren med mye bra innhold i flotte rammer. Denne leiren har blitt en juvél i Soul Children-arbeidet i Hordaland, og vi vet den er et skikkelig høydepunkt for både ledere og deltakere, sier regionleder Kristian Bjørkhaug.

Forståelig form og språk

Han mener Nordhordland folkehøgskole er et fantastisk sted å møtes på, og at her ligger alt til rette for godt leirarbeid.

– På leir får barn og unge møte hverandre og evangeliet i et språk og i en form som de forstår. På slike leirer får mange viktige input til troslivet sitt, samtidig som man kan få nye venner og ha det gøy. Denne leiren er også unik, for her er det mange musikalske kapasiteter samlet. Her har man muligheter til å utvikle både koret og seg selv musikalsk, samtidig som man får lære mange trosstyrkende sanger.

Flere nyheter om Soul Children i Hordaland