Fotvasking i Mali

Hva betyr det å være leder? Det var et av temaene på Agenda1-samling i høst.

MALI: Vi håper vi kan være gode forbilder, vise at lederskap handler mer om å tjene de andre enn å sjefe. Fotvaskingen var en illustrasjon på hva Jesus la i det å være leder, sier Eli Tveitane. Hun er med i teamet som reiste til Mali i høst, og hun har også vært misjonær i landet.

– Dette er utrustende lederskap; at den som leder lærer opp andre i fellesskapet slik at også de kan gå inn i lederoppgaver etterhvert. Dette er en litt fremmed tankegang i Mali. Er man lege, bør man ikke dele kunnskapen sin.

Godt samarbeid

Tveitane forteller at teamet jobber bra sammen.

– Vi har god arbeidsfordeling og fint samhold. Vi kan utfylle hverandre og supplere hverandre underveis. Det føles veldig meningsfylt å være med. Ikke minst har Svein Høysæter en stødig hånd i ledelsen av Agenda1. Han er god til å tilpasse undervisningen til mottakerne, selv om han er avhengig av tolkning til og fra lokalspråk, sier Tveitane.

Samarbeid mellom flere

I tillegg til Eli Tveitane, var rådgiver Svein Høysæter og tidligere Mali-misjonær Gjermund Lygre med til Mali. Som stasjonert i Mali har Therese Glendrange ansvaret for alle arrangementene, oppfølgingen av superviseurer (oppfølgere), og også ansvar for fasiliteringen av Agenda1-prosessen. 
– Agenda1 Mali er et samarbeid mellom internasjonal avdeling, og region Hordaland og region Rogaland i Normisjon, forteller Svein Høysæter.

Ser mulighetene

Tveitane var tilbake for andre gang i Mali nå. Deler av Agenda1-teamet har vært der hyppigere. 

– Det var veldig fint å være tilbake. Jeg opplevde vel at gruppene ute på landsbygda var mer ivrige i deltakelsen enn i byen. Der har en så mange tilbud, og noen var borte på grunn av sykdom og lignende. Det er veldig kjekt å høre på rapportene deres, og høre hvordan det går i de ulike landsbyene og i bydelene i hovedstaden. Agenda1 gir  motivasjon og får dem til å se mulighetene mer enn hindringene. De oppdager egne ressurser og tenker mindre på hindringene.

Kompetansen er avgjørende

– Vi bygger på en grunnvoll av erfarne misjonærers engasjement og kompetanse, sier Svein Høysæter. Han forteller at Agenda1-teamet bygger et «Agenda1-hus» som mobiliserer og reiser opp kirkene til å dele evangeliet gjennom et misjonalt disippelliv.

– Det er fantastisk at ledertreningen gjennom Agenda1 gir så gode resultater og viser oss en vei videre i å nå nye mennesker med evangeliet, sier regionleder i Hordaland, Kristian Bjørkhaug. Han mener det samtidig er gledelig at kompetansen som tidligere misjonærer har opparbeidet seg blir avgjørende viktig for at man lykkes. – Kunnskaper som Normisjon har gjennom misjonærer som tidligere har vært i tjeneste kommer nå til anvendelse igjen. Dette  er spennende.

Relatert innhold

Årsmøte

Velkommen til årsmøte i Normisjon region Hordaland i Kompagniet, Bergen, lørdag 22. april 2023

Read article "Årsmøte"

Åpningshelg for Misjonssenteret i Bjørnsons gate 11

Bli med på offisiell åpning av Bjørnsons gate 11 i Bergen lørdag 14. mai klokken 11:00. Da blir det snorklipping og kake! Anne Hilde og Arve Reigstad synger. Normisjons generalsekretær Kjetil Vestel Haga og landsstyreleder Hallgeir Solberg deltar. Kom og bli med på feiringen, og få din bit av kaken!

Read article "Åpningshelg for Misjonssenteret i Bjørnsons gate 11"

Bergen Gospel Unit starter åpningshelgen for nytt Misjonssenter

Åpningshelgen i Bjørnsons gate 11 starter fredag 13. mai klokken 20:00. Bergen Gospel Unit samler tre av byens beste kor til storslått gospelkonsert.

Read article "Bergen Gospel Unit starter åpningshelgen for nytt Misjonssenter"