Aksjon mot fattigdom

Onsdag 5. desember sparker Normisjon i gang sin aller første TV-aksjon – direkte på internett! 

4. desember 2018
Tekst Ingunn Marie Ruud/KPK
Foto Normisjon

Tre influencere reiste til Nepal i forbindelse med Giving Tuesday 2018

Gjennom prosjektet «Ut av fattigdom» jobber Normisjon systematisk i fire land med å hjelpe folk til selvhjelp gjennom utdanning, jobbtrening, rettighetsarbeid og holdningsskapende arbeid.

– Det er spennende å prøve noe nytt og nå skal vi ha vår egen online TV-aksjon live på nett og på Facebook. Jeg tror ikke en kristen organisasjon har gjort dette før, sier redaktør for TV Normisjon, Markus Plementas.

TV-aksjonen har fått tittelen «Du er ikke alene» og onsdag 5. desember er det duket for halvannen time med artister, sofagjester og videoer fra samarbeidslandene. 

– Vi ønsker å løfte mennesker ut av fattigdom blant annet gjennom å dekke primære behov, bidra til utdanning, stoppe barneekteskap og bekjempe urettferdighet, sier innsamlingsrådgiver og TV-aksjonsprogramleder Camilla Gullbrekken.

Programledere Camilla og Stein Ole gleder seg til TV-aksjon – se mer her!

Influencere
Normisjon var også med på innsamlingsaksjonen Giving Tuesday for første gang i år der de blant annet sendte såkalte influencere, altså personer med mange følgere og stor påvirkningskraft på YouTube og andre sosiale medier, til et av sine prosjekter i Nepal.

– To av influencerne, Beatriz Neves og Steffen Lundberg, blir med på TV-aksjonen og skal fortelle om sine opplevelser og vise sine videoer fra prosjektet, forteller Plementas.

Både på Giving Tuesday og den kommende TV-aksjonen har Normisjon valgt å konsentrere seg om bistandsdelen av arbeidet fremfor den misjonerende delen.

– Influencerne vet at vi er en kristen organisasjon, men vi har ikke lagt noen føringer på dem. Vi har lyst å også nå ut til en annen målgruppe som ikke nødvendigvis er kristne, sier Gullbrekken. 

I tillegg til influencere vil blant annet generalsekretær Anne Birgitta Langmoen Kvelland og internasjonal leder Dag-Håkon Eriksen dukke opp på TV-aksjonen og artistene Kristin Minde, Oslo Soul Teens, Madelen’s Request, Acta lovsangsskole og en trio med Torstein Kinn, Ingrid Neset og Ådne Svalastog vil bidra med musikalske innslag.

Normisjons aller første TV-aksjon blir å se på tv.normisjon.no og på Normisjons Facebook-side fra klokka 19.30 onsdag 5. desember. Det er mulig å gi en gave til aksjonen både i forkant og på selve kvelden. Gaver kan gis på Vipps-nummer 540417.

Relatert innhold

Årsmøte

Velkommen til årsmøte i Normisjon region Hordaland i Kompagniet, Bergen, lørdag 22. april 2023

Read article "Årsmøte"

Åpningshelg for Misjonssenteret i Bjørnsons gate 11

Bli med på offisiell åpning av Bjørnsons gate 11 i Bergen lørdag 14. mai klokken 11:00. Da blir det snorklipping og kake! Anne Hilde og Arve Reigstad synger. Normisjons generalsekretær Kjetil Vestel Haga og landsstyreleder Hallgeir Solberg deltar. Kom og bli med på feiringen, og få din bit av kaken!

Read article "Åpningshelg for Misjonssenteret i Bjørnsons gate 11"

Bergen Gospel Unit starter åpningshelgen for nytt Misjonssenter

Åpningshelgen i Bjørnsons gate 11 starter fredag 13. mai klokken 20:00. Bergen Gospel Unit samler tre av byens beste kor til storslått gospelkonsert.

Read article "Bergen Gospel Unit starter åpningshelgen for nytt Misjonssenter"