Ny plate fra Bergen Soul Children med venner

Bergen Soul Children med venner presenterer plata «Embrace». Nå er de spent på mottagelsen.

– Gratulerer til Bergen Soul Children med ny plate. «Embrace» er blitt skikkelig fin, og vi er så stolt av både koret og plata. Jeg vil rette en stor takk til Barbro Sulebakk og Nils-Eivind Holmedal som har lagt ned en stor innsats for å få dette til, sier regionleder Kristian Bjørkhaug. Selv er Barbro Sulebakk, primus motor og Soul Children-konsulent i Hordaland, godt fornøyd.


– Det har vært spennende å lage musikk ut fra det ungdommene har kommet med innspill på, både tekstmessig og musikalsk. Jeg hadde nok laget det annerledes om det var jeg som skulle lage plate, men dette er en plate for dem. Da vi gjennomgikk den ferdige plata på en øvelse med koret, brøt alle ut i applaus. Dette er musikk som er laget for barn og unge, som treffer dem der de er, og det er også hele poenget, sier Sulebakk. Hun forteller at de unge har selv vært med på å lage platen, i tillegg til flere andre låtskrivere.

Nye og moderne sanger

Crewleder Nils-Eivind Holmedal synes det er viktig med ny, kristen musikk til barn.
– Det finnes mange kristne barnesanger, men det er ikke så mange av disse som er tilrettelagt for barne-og ungdomskor. I tillegg er det viktig med nye og moderne sanger for at barn og unge skal synes det er kjekt å synge i kor, sier Holmedal. Han forteller at det er et stort spenn i tekstene.
– Vi har norske og engelske tekster, rolige sanger og sanger med både futt og fart. Innholdsmessig har vi tekster hentet rett ut fra GT, til mer moderne tekster om dagsaktuelle tema, sier han. Plata har fått navnet «Embrace».
– Embrace betyr å omfavne. Vi ønsker at sangene på denne platen skal formidle at det alltid er en som tar vare på oss og omfavner oss uansett hvem vi er og hva vi gjør. I tillegg heter en av sangene på platen «Embrace me» som forteller nettopp at vi er i omfavnet av Gud og hvordan det kan hjelpe oss og være vår støtte i hverdagen.

Kjente artister er med

– Vi er svært stolt av å ha med både Kine L. Fossheim som solist på en av sangene og at vi har fått bidrag fra flere kjente artister som Ingelin Reigstad Norheim (Garness), Serlina, Simon Skarsvåg Furnes, samt Torill Skarsvåg og Odd Torleiv Furnes. Knut Bjørnar Asphol i Masterpool studio som har vært ansvarlig for studioarbeid, har også levert musikalske bidrag til sangene og samarbeidet med han har vært helt supert, sier Holmedal. Han legger til at Barbro Sulebakk har gjort en solid jobb med dette prosjektet.
– Det hadde aldri blitt så bra uten at hun var musikalsk ansvarlig.

Til glede og nytte

– Jeg håper at vi med Embrace kan bidra til at kor får nye sanger å synge, og at medlemmene i koret kan bli styrket i troen på Jesus, sier Sulebakk og konkluderer:
– Da har vi lyktes med dette prosjektet.